Rolls-Royce že testira pogon za svojega prvega terenca

Torek, 07 April 2015

Vodstvo znamke Rolls-Royce je v začetku leta objavilo napoved, da pričenjajo Projekt Cullinan - razvoj svojega prvega luksuznega terenca. Očitno je Rolls-Royce prepoznal nišo, ki jo je malo pred njim razkril konkurenčni Bentley. Danes pa so iz Anglije prikapljale tudi prve fotografije testnega vozila, na katerem Rolls-Royce preizkuša štirikolesni pogon.

Objava fotografij testnega avtomobila predstavlja prvi mejnik v razvoju luksuznega terenca. Čeprav po fotografijah skrajšanega in dvignjenega phantoma II ne moremo soditi o videzu bodočega rolls-royca, vendarle »testna mula« postavlja okvirje dimenzij bodočega modela. Namen razvojnikov pa je, da pripravijo pogon in podvozje, ki bosta omogočala nenaporno vožnjo po vseh podlagah, oziroma, kot pravijo pri Rolls-Roycu: »mehko vožnjo kot na čarobni preprogi«.

Prva testiranja so namenjena predvsem zagotavljanju dobrih voznih lastnosti na cesti ter stabilnosti povišanega vozila. Teste bodo izvajali tako na javnih cestah kot na preizkusnih stezah. Sledil bo terenski del, ki bo enakovreden cestnemu, saj pri Rolls-Roycu želijo nameniti enako pozornost cestni in terenski vožnji.
 

Aleksander Praper