Novi podatki o Rolls-Roycevem projektu luksuznega terenca Cullinan

Nedelja, 04 December 2016

Lansko leto februarja je Rolls-Royce prvič objavil, da so pričeli razvijati luksuzno terensko vozilo, predvidoma kot neposreden odgovor Bentleyevi Bentaygi. Od takrat so javnost 2-krat letno obveščali o napredku. Tokrat so prvič pokazali tudi zakrinkan videz luksuznega terenca in oznanili, da pričenjajo z izvajanjem testiranj.

Rolls-Royce je v ožjem krogu že predstavil prve testne mule, ki so jih postavili na povsem novo razvito podvozje, z novim štirikolesnim pogonom ter novo aluminijasto konstrukcijo “arhitekturo luksuza”, ki je bodo deležni vsi Rolls-Roycevi avtomobili po letu 2018. Izvršni direktor Rolls-Roysa, Torsten Müller-Ötvös, je povedal, da z navdušenjem pričenjajo to fazo razvoja, v želji, da razvijejo resnično avtentičnega rolls-roysa, ki bo postavljal nove standarde po katerih se merijo vse ostale luksuzne stvari.

Testna vozila, predstavljena na tokratnih fotografijah, bodo poslali na številne posebej izbrane zahtevne lokacije po svetu. Poseben testni program, ki so ga zasnovali za projekt Cullinan ima nalogo izpiliti avtomobil do te mere, da bo vožnja z njim “brez napora … povsod”. Po božiču bo projekt Cullinan na področju arktičnega kroga prestajal testiranja trakcije in vzdržljivosti pri najnižjih temperaturah. V letu 2017 bodo avtomobili potovali na Srednji Vzhod, kjer bodo okoliščine ravno obratne – izjemno visoke temperature in zahtevne puščavske vozne razmere.

Aleksander Praper