Novi rolls-royce phantom bo v januarju predstavljen na avtomobilskem salonu na Dunaju

Sobota, 23 December 2017

Rolls-Royce bo novega phantoma med 11. in 14. januarjem predstavil tudi na avtomobilskem salonu na Dunaju, s čemer bo poudaril pomen srednjeevropskih trgov in počastil bogato dunajsko tradicijo umetnosti, kulture in prestiža. Dunajski avtomobilski salon naj bi privabil več kot 150.000 obiskovalcev.

 

Dunaj s svojim naravnim odnosom do sveta likovne umetnosti predstavlja popolno prizorišče, na katerem se bo prvič v tej regiji predstavilo vrhunsko razkošje,“ je povedal Peter Schoppmann, regionalni direktor podjetja Rolls-Royce Motor Cars. Nadaljeval je: „Veselimo se, da bomo predstavili vodilno vozilo Rolls-Royce tukaj v središču Evrope, saj so našo prisotnost na tem pomembnem prizorišču v zadnjih letih dobro sprejeli tako široka javnost kot prijatelji blagovne znamke. Zlasti pozitivna povratna informacija strank iz Avstrije in njenih sosednjih regij na Češkem, Madžarskem, Slovaškem in v Sloveniji podarja strateški pomen Srednje in Vzhodne Evrope za podjetje Rolls-Royce Motor Cars.

Novi rolls-royce phantom prinaša posebno novost pri izvedbi armaturne plošče, imenovano „Galerija“. Lastniki bodo lahko naročili resnično individualno umetniško delo, ki se bo raztezalo čez celotno širino „Galerije“ in bo nameščeno za enojno stekleno ploščo v njihovem novem phantomu. Novi phantom je postavljen na povsem novo aluminijasto konstrukicijo, ki je lažja, trdnejša in bolj tehnološko napredna. Phantoma poganja popolnoma nov 6,75-litrski V12 motor Twin-Turbo.

Poleg novega phantoma bo Rolls-Royce predstavil tudi model Ghost Black Badge. Ghost, Wraith in Dawn so v okviru stalne serije vozil na voljo kot modeli vozil Black Badge, ki predstavlja bolj »temno« stran znamke, z večjim poudarkom na dinamiki. Model Ghost Black Badge, privlači kupce, ki želijo vozilo voziti, prav toliko kot jim je všeč, da jih vozijo naokoli. Moč motorja je povečana za 30 kW, na 450 kW, navor pa za 60 Nm (840 Nm).

Aleksander Praper