Novi luksuzni rolls-royce bo obudil ime zelo redkega modela Dawn

Sreda, 13 Maj 2015

Rolls-Royce je včeraj objavil ime bodočega luksuznega kabrioleta, ki ga bodo predstavili v začetku prihodnjega leta. Z njim bodo obudili ime redkega kabrioleta Sliver Dawn (srebrna zora), ki je eden najbolj redkih avtomobilov na svetu, saj so jih med leti 1950 in 1954 izdelali le 28!

Novega kabrioleta so razkrili na svetovni konferenci Rolls-Royceve globalne mreže, v Los Angelesu. Javnosti pa obljubljajo, da bo novi Dawn najbolj presenetljiv in zapeljiv model te znamke doslej. Tudi z imenom, ki namiguje na začetek dneva, odlično ponazarja sveže priložnosti, ki jih prinaša vsak nov dan – prebujanje, oživitev čutov in prve sončne žarke. Od novega rolls-royca se torej veliko pričakuje, saj je bil tudi njegov prednik Silver Dawn prelomen model - pred več kot 60 leti je bil prvi rolls-royce, ki so ga ponudili s tovarniško izdelano karoserijo.

Rolls-royce dawn je naslednji korak v širjenju ponudbe te super-luksuzne britanske znamke, ki je novodobno oživitev pričela leta 2003, z modelom Phantom, in nadaljevala z manjšim modelom Ghost ter kupejem Wraith.
 

Aleksander Praper