11 milijonov Oplov iz španske tovarne Figueruelas

Sobota, 17 Marec 2012

Opel je slovesno oznanil izdelavo enajstmilijontega vozila v svoji španski tovarni v Figueruelasu, v pokrajini Aragon. Novi mejnik je postavila Meriva Cosmo 1.7 CDTI. Avtomobil, ki se postavlja kot 11 milijonti v vrsti Oplov izdelanih v španski tovarni, je Casablanca bele barve. Namenjen je italijanskem trgu, enem izmed vodilnih trgov prodajne uspešnice, prvakinje fleksibilnosti med enorpostorci.


Jubilejno Merivo sta s tekočega traku odpeljala izvršni direktor GM v Španiji Antonio Cobo in predsednik vlade pokrajine Aragon Luis Fernando Rudi. Ob tem je Cobo izjavil, »Enajst milijonov avtomobilov, naneslo je, da je številko zaokrožila Opel Meriva, je plod skupnega prizadevanja in naporov številnih žena in mož ob dolgoletnem delu, ki so postavili temelj današnjemu slavju.« Meriva je zaokrožila enajst milijonov izdelanih avtomobilov v Španiji po tem, ko je Opel osvežil in nadgradil njeno ponudbo.

Po novem merivo poganjajo izjemno učinkoviti pogonski sklopi, večjih zmogljivosti, ob sočasni manjši porabi goriva. Tehnologija večanja učinkovitosti Start/Stop je sedaj na voljo pri vseh izvedbah 1,4-litrskega motorja. Inženirji so ob tem zasnovali tudi različico s šeststopenjskim menjalnikom z največjim navorom 200 Nm, kar je za 14 odstotkov (25 Nm) več kot pri različici s petstopenjskim menjalnikom. Motor 1.7 CDTI v Merivi ima ob samodejnem menjalniku po novem za 10 KM večjo moč, kljub temu pa v ozračje izpusti v povprečju le 160g CO2/km, kar je za osem gramov manj, kot prejšnja tovrstna izvedba. Pogonski sklop bencinskega motorja in samodejnega menjalnika je v sklepni fazi razvoja in bo kmalu na voljo kupcem.

Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper