Opel mokka v prednaročilih osvojila 40.000 kupcev

Petek, 26 Oktober 2012

Oplov vstop med proizvajalce malih SUV-jev se je v prvih mesecih predprodaje modela Mokka izkazal za pravilnega. Od junija do oktobra je mokko naročilo že 40.000 ljudi. Opel Mokko so slovenski kupci lahko prednaročili že od sredine septembra, prve dobave stečejo v začetku novembra. Cena za model 1.6 ecoFLEX (85 kW/115 KM) je na slovenskem trgu 16.590 evrov.


Opel mokka med majhne SUV-je uvaja nekatere napredne Oplove tehnične rešitve iz večjih modelov.

Poleg omenjene mokke 1.6 ecoFLEX lahko kupci izbirajo še med bencinskim turbomotorjem (103 kW/140 KM) ter 1,7-litrskim dizelskim motorjem (96 kW/130 KM). Ob prednjem pogonu so na voljo tudi izvedbe z elektronsko prilagodljivim štirikolesnim pogonom (porazdelitev 100:0 do 50:50). 4,28 metrov dolga mokka ima v serijski opremi elektronski sistem stabilnosti ESC, nadzor pogona (TC), sistem pomoči pri speljevanju navkreber (HSA) in sistem ohranjanja hitrosti ob vožnji navzdol (HDC). Opel mokka kot prva med primerljivimi modeli nudi napreden prilagodljiv sistem luči AFL+ in domiseln nosilec koles FlexFix.

»Z mokko smo napisali novo poglavje v naši produktni ofenzivi. Ob tem številna naročila potrjujejo, da je mokka zadetek v polno. Njene tehnologije, dinamičnost in vpadljiv dizajn so namreč izjemno privlačne in skladne z okusom naših kupcev. Mokka postavlja v segmentu nova merila,« pravi podpredsednik Opla, odgovoren za prodajo, marketing in poprodajo Alfred E. Rieck.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper