6 milijonov Fordovih transitov

Ponedeljek, 03 Maj 2010

Legendarni Ford Transit ponovno osvaja naslovnice, saj je bil danes v tovarni Ford –Otosan v Turčiji izdelan šest milijonti kombi. Slavnostni Ford Transit SMR furgon 280, bele barve, ki je namenjen nemškemu poslovnemu partnerju, je hkrati zabeležil Transitov proizvodni mejnik in 45. obletnico nastanka. Ob tej priložnosti so krajše slavje pripravili v Fordovih tovarnah po vsem svetu: Southampton (UK), Nanchang (Kitajska) in Hai Duong (Vietnam).

»S proizvedenimi šestimi miljoni vozil in 45. obletnico nastanka, velja Transit za model z najdaljšo življensko dobo v ponudbi evropskega Forda. Transit  je bil ves čas pomemben člen profitabilnosti v Evropi in je hkrati eden izmed najuspešnejših modelov v avtomobilski zgodovini,« je dejal John Fleming, predsednik in CEO pri Ford Evropa.

»Ponosni smo, da je ime Transit postal sinonim za kombije na številnih trgih po vsem svetu. Tudi v prihodnosti bo Transit svoj sloves utrjeval in nadgrajeval, « je dodal Fleming.

Že od predstavitve v letu 1965 je Transit užival ugled kot trpežno, praktično in vsestransko vozilo v poslovnem svetu, ki je vseskozi ponujal sodobno tehnologijo v kombinaciji z visoko varnostjo in vzdržljivostjo. Je gospodarsko vozilo, ki zagotavlja udobje in odlične vozne lastnosti, njegovi stroški vzdrževanja pa so nizki.

Zadnja generacija Transita je edina različica, ki strankam na isti platformi nudi izbiro prednjega, zadnjega ali pogona na vsa štiri kolesa.

Ustvarjen še pred Evropsko Unijo in podjetjem Ford of Europe, je bil Transit eden izmed prvih Fordovih avtomobilov, ki je bil izdelan in zasnovan za celotno Evropo in je tako prvič združil strokovnjake iz različnih razvojnih področij in maketinga iz Velike Britanije in Nemčije.

Ford je resnično globalna zgodba, saj je Transit danes na voljo na 85 trgih in petih kontinentih. Največji tržni delež beležijo v Veliki Britaniji, kjer je Transit vodilni v segmentu neprekinjeno že od leta 1965.

Navkljub današnjim gospodarskim razmeram je bil Transit na glavnih evropskih trgih najuspešnejši model v segmentu lahkih gospodarskih vozil v letu 2009. S skupnim tržnim deležem 12.8 odstotkov (+ 0.2 odstotne točke) v primerjavi z 2008 – je Transit osvojil najboljši evropski tržni delež v zadnjih šestih letih.

V avgustu 2010 bo Transit slavil še en pomemben mejnik v življenskem ciklu, saj bo praznoval svoj 45. rojstni dan.

»Ford Transit se ponaša z odlično dediščino in s svetlo prihodnostjo. Tudi v prihodnje vas bomo obveščali o novih uspehih Ford Transita, ki bo ohranjal svojo dediščino in težko zaslužen sloves,« je dejal Fleming.  

 

Summit Motors