Ta vikend na Vranskem tretji Ford Performance dan

Aleksander Praper Četrtek, 14 Junij 2018

Po lanskem uspešnem drugem Ford Performance dnevu v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, bo tretje nadaljevanje na istem kraju, tokrat 17. junija z začetkom ob 10.00 uri.

Ford Performance dan omogoča popoln dan za spoznavanje Fordovih avtomobilov v varnem okolju ob pomoči izkušenih inštruktorjev, med katerimi bodo znova znana imena iz sveta avtomobilskega športa. Ob Tomažu Kaučiču in Mitji Klemenčiču bo tretji član ekipe prav tako vsem znano ime iz sveta športa - Jurij Tepeš, ki velja za najhitrejšega, najbolj spretnega in najdrznejšega voznika med smučarskimi skakalci in smučarji alpinci. Na dogodku bo tudi nekaj naših najboljših alpskih smučarjev, ki se bodo prišli družit z vsemi obiskovalci.

V primerjavi s preteklima dvema dogodkoma, pa bo 3. Ford Performance dan organiziran nekoliko drugače. Tokrat bo večji del dogodka odprte narave, kar pomeni, da bodo obiskovalci lahko sedli za volan Fordov na različnih vajah, ki za vsakega voznika predstavljajo drugačen izziv. Preizkusili bodo lahko obnašanje in lego športnih različic v vaji slaloma, se prepričali v natančnost vodenja med vajo iskanja idealne linije, …

Večkratni prvak v driftanju Luka Marko Grošelj bo vsem udeležencem, ki bodo želeli driftati z Mustangom, pokazal kako se stvari pravilno streže. S fiesto boste lahko za volanom preizkusili samodejno zaviranje pred oviro, športnega terenca Kugo pa sami zapeljali po terenskem poligonu. Na vozniškem sedežu boste lahko videli, kako enostavno zmore brezpotja premagovati pick-up Ranger, na odprti cesti boste lahko zapeljali večino ponujenih Fordovih modelov.

Fordovi zvezdi dogodka bosta seveda dva nova Fordova športna modela: Mustang, ki z V8 agregatom zmore 450 konjev, in športna Fiesta ST, tokrat z 200 konjskimi močmi in zaporo diferenciala. Brez skrbi – na dogodku ne bodo manjkali niti vznemirljivi ford focus RS, številne različice modelov ST-line, prav tako pa bodo na svoj račun prišli najmlajši.

Več informacij: Ford performance dan 2018

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

 

Video