Ford je novo fiesto ST poslal na edinstveno cesto 400 metrov pod zemeljskim površjem

Aleksander Praper Ponedeljek, 23 Julij 2018

Ford je v najnovejšem izmed videov, iz serije Najzanimivejše ceste Evrope, poslal športno fiesto ST na eno najbolj nenavadnih cest – 400 metrov pod površjem, v enega največjih evropskih rudnikov soli.

Na skriti lokaciji posneta fiesta ST, z voznikom Svetovnega prvenstva v reliju Elfynom Evansom za volanom, drzno obvladuje okolico. Zvok 1,5-litrskega motorja EcoBoost, ki premore 200 KM, je naravno poudarjen med spuščanjem skozi ozek vstopni predor.

Sol je dejansko podobna kamenčkom in prahu na makadamu, le da je – posebej pri uporabi cestnih pnevmatik – še bolj spolzka, če povem po pravici,” je povedal Evans. “Na začetku pričakuješ, da bo klavstrofobično, a je prav nasprotno – to je izjemen kraj za resnično uživanje z novo Fiesto ST.

Dramatičnost predorov in možnost prikaza zmogljivosti fieste ST na povsem drugačni površini sta bila odločilna dejavnika za izbiro te edinstvene lokacije,” je povedal Leo Roeks, direktor oddelka Ford Performance. “To ni tipično dirkališče, a kljub temu smo lahko izkoristili ves potencial tega odličnega avtomobila.

Fordova serija Najzanimivejše ceste v Evropi prikazuje Fordove športne modele – med junaki serije so tudi Ford GT, Ford Focus RS in Ford Mustang kabriolet – v nekaterih najbolj osupljivih okoljih na našem planetu, od polarnega kroga na Norveškem do sončnih pobočij Majorke. Doslej so bila vsa prizorišča nad površjem. Posnetke iz podzemlja so uporabili tudi v reklamnem spotu Undertrack.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

Video