Cupra dan – 9. julij 2011!

Petek, 01 Julij 2011
Tudi ta julij bo za kakšno stopinjo bolj vroče – na Letališču Lesce se bo v soboto, 9. julija, odvil tradicionalen adrenalinski dogodek Seat Cupra dan! Od 10. ure naprej bodo obiskovalci deležni številnih atrakcij in izzivov: popeljali se bodo z najboljšimi slovenskimi dirkači (Andrej Jereb, Asja Zupanc, Tomaž Kaučič), testirali vse modele vozil, se spoznali z novimi tuning trendi, doživeli osupljiv airshow akrobatskega pilota Petra Podlunška, z malo sreče pa sedli tudi v dirkalnik Seat Leon Supercopa!



Divje testne vožnje

Tudi tokrat bodo v središču pozornosti najmočnejši modeli Seatovih vozil, predvsem divji Leon Cupra, za volan katerega bosta poleg Andreja Jereba, enega najboljših slovenskih reli dirkačev, sedla še Asja Zupanc in Tomaž Kavčič! Z njimi se bo kot sovoznik po vročem asfaltu letališke steze lahko popeljal vsak dovolj drzen obiskovalec. Na voljo za lasten preizkus bodo vsi modeli vozil, hitrost drugačne vrste pa bo možno testirati na  posebni spretnostni vožnji. Pripravlja se tudi ekskluzivno dirkaško presenečenje, dirkalnik Seat Leon Supercopa S 2000 Turbo! Avtomobil ne bo samo na ogled, temveč se bo v njem ob 17 uri popeljalo 15 oseb, ki bodo izžrebane na dogodku! Andrej Jereb obljublja: »Udeležbo priporočam posebej tistim, ki imajo radi avtomobile in dinamično vožnjo. Leon cupra je poslastica med avtomobili, ki nudi fantastičen kompromis med močjo in vsakdanjo uporabo – za vse, ki so mladi po duši. Obljubljam, da bo vsak, ki bo prisedel,  dodobra občutil športne lastnosti avtomobila, adrenalina pa zagotovo ne bo manjkalo



Akrobacije tudi v zraku

Priča bomo tudi vrtoglavim zračnim akrobacijam pilota Petra Podlunška, ki bo izvedel svoj airshow z enosedežnim akrobatskim letalom Extra 330 SC na višini od enega do 600 metrov in izvedel najzahtevnejše figure, ki jemljejo dih (iz kategorije Unlimited).



Druge atrakcije dogodka:
  • Seat leona boste lahko testirali v dveh simulatorjih: klasičnem statičnem simulatorju in simulatorju SmartRS, katerega ogrodje je s sedežem povezano s pretvorniki, ki simulirajo gibanje in sile pri vožnji, zaviranju in pospeševanju ter vožnji skozi ovinke – za skoraj pristno vozno izkušnjo.
  • Najmlajši se bodo lahko poigrali v Mini cupra reliju z avtomobilčki na daljinsko upravljanje, v Tatoo cornerju pa narisali svoj najljubši avtomobil ali se pustili poslikati v dirkaškem stilu.
  • Člani društva ljubiteljev znamke Seat (Seat team) se bodo v Tuning cornerju predstavili s svojimi nabritimi modeli, novostmi v avto tuningu, z airbrush mojstrom in še čim.
  • Ekipa MVM servisa bo s car-wrap folijo oblekla seat leona tistemu, ki bo organizatorjem predlagal najbolj izviren motiv za njegovo preobleko.
  • Še enega srečnega nagrajenca pa čaka car wash: njegov avtomobil bosta očistili mični dekleti.
  • Ker ne gre pozabiti na varnost, se bodo dogodku pridružili tudi predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Glasba, zabava in hrana

Klepetavi Denis Avdić iz Radia1 bo poskrbel, da prav nikomur ne bo dolgčas, za prave ritme pa pevka April ter mladi slovenski glasbeni upi.  Posladkali se boste z najhitrejšimi palačinkami na svetu ter sladoledi Ljubljanskih mlekarn.



Dve ibizi podarjeni v trajno last

Na dogodku bosta izžrebana tudi nagrajenca, ki prejmeta vsak seat ibizo v trajno last. Izbrana bosta med: