SEAT je desetim izbranim ljubiteljem znamke ekskluzivno pokazal novi model Tarraco

Aleksander Praper Četrtek, 26 Julij 2018

18. septembra bo SEAT v Tarragoni predstavil novi SUV, ki so ga s pomočjo predlogov ljubiteljev znamke poimenovali Tarraco. Tudi zato je SEAT desetim izbrancem omogočil predogled avtomobila še krepko pred uradno predstavitvijo.

Potem ko je teh deset ljubiteljev iz Velike Britanije, Francije, Italije, Nemčije in Španije dobili vabilo na obisk tovarne Martorell, jih je čakalo veliko presenečenje. Dobili so skrivnostna navodila, potem pa so vstopili v zatemnjen prostor: "Le vstopite, sedite in uživajte." Drug za drugim so v parih prihajali v dvorano, videli niso ničesar drugega kot dva stola. "Zakaj je tukaj tako temno? Ničesar ne vidim," je rekel eden od osuplih gostov. "Kaj se dogaja?", je dodal drugi in sedel na stol.

Odgrnilo se je črno pregrinjalo, pod katerim se je skrivalo presenečenje. "Kakšna elegantna silhueta – osupljiv je," je rekel eden ob povabljencev. Poleg samega dizajna sta njihovo pozornost pritegnili tudi robustnost in izjemna velikost. "Veliko večji je, kot sem pričakoval; idealen bi bil za moje vsakodnevne potrebe," je dejal gost iz Francije. "Hočem ga," je vzkliknila povabljenka, ki je iz Velike Britanije na ogled pripotovala s svojo hčerko. "Beastlie", "stupenda", "magnifique", "schön", "enorme". Različne besede in različni jeziki, a vsi so govorili o isti stvari - o tretjem SEAT-ovem SUV-ju.

Tarraco, latinsko ime za špansko mesto Tarragona, je prvo ime za model znamke SEAT, ki je bilo izbrano z javnim glasovanjem v zaključni fazi iniciative #SEATseekingName, v kateri je sodelovalo več kot 146.000 navdušencev.

Novi SEAT tarraco, ki ga bodo uradno pokazali 18. septembra v Tarragoni, je velik SUV za do 7 potnikov, s katerim znamka nadaljuje doslej največjo produktno ofenzivo in obenem zaokroža serijo športnih terencev, v kateri sta trenutno modela Ateca in Arona. SEAT tarraco naj bi na trg prišel ob koncu letošnjega leta.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper