SEAT je objavil štiri možna imena novega športnega terenca

Torek, 19 September 2017

SEAT-ov predsednik Luca de Meo je na frank­furtskem avtomobilskem salonu objavil, da bo novega športnega terenca, ki bo naprodaj prihodnje leto, krasilo eno izmed štirih španskih geografskih imen Alboran, Aranda, Avila ali Tarraco. Za ime, ki vam je najbolj všeč, lahko glasujete do 25. Septembra, končni izbor pa bo znan do 15. oktobra.

Do 25. septembra lahko vsi ljubitelji SEAT-a na spletnih straneh seat.es/buscanombre ali seat.com/seekingname glasujejo za svojega najljubšega kandidata. Zmagalo bo krajevno ime, ki bo prejelo največ glasov.

Štirje finalisti
Alboran: Alboransko morje je najzahodnejši del Sredozemlja, glavno gibalo zahodno­sredozemskega vodnega kroga in dom največje biotske raznovrstnosti med evropskimi morji.

Aranda: ta kraj z več kot 32.000 prebivalci v provinci Burgos v avtonomni skupnosti Kastilja in Leon je glavno mesto pokrajine Ribera del Duero, ki slovi po vinarstvu.

Avila: mesto v avtonomni skupnosti Kastilja in Leon je s 1.131 metri nadmorske višine najvišje glavno mesto province v Španiji. Simbol Avile je zid, ki obdaja staro mestno jedro.

Tarraco: to je ime nekdanjega rimskega mesta, enega najpomembnejših v antični Španiji, ki se danes imenuje Tarragona. Njegovi arheološki ostanki so se leta 2000 uvrstili na seznam Unescove svetovne dediščine.

Pobuda #SEATseekingName, ki jo je SEAT sprožil 1. junija, je prejela skupaj 133.332 predlogov od ljubiteljev SEAT-a iz 106 držav. Predlaganih je bilo 10.130 imen španskih krajevnih imen, skladno s smernicami znamke. Izbor se je nadaljeval po strogem postopku ob upoštevanju jezikoslovnih in pravnih meril ter produktnih značilnosti SEAT-ovega novega športnega terenca.

Po izboru finalistov bo ime SEAT-ovega novega športnega terenca razglašeno do 15. oktobra. Prvič v zgodovini znamke bo ime enega njenih modelov izbrala javnost z glasovanjem; izbrano ime se bo pridružilo vrsti 13 španskih krajevnih imen, po katerih je SEAT poimenoval svoje modele; prva med njimi je leta 1982 ime dobila Ronda.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper