Pričela se je proizvodnja SUV-ja SEAT Tarraco

Aleksander Praper Nedelja, 21 Oktober 2018

SEATov paradni SUV model Tarraco, ki dopolnjuje ponudbo modelov Ateca in Arona, ne bo izdelan v Španiji. Čeprav so model Tarraco oblikovali in razvili pri SEATU (seveda na podlagi številnih skupnih koncernskih komponent), ga bodo izdelovali v Volkswagnovi matični tovarni, na isti proizvodni liniji kot skupaj z modela Tiguan in Touran.

Prvič po 20 letih se v Volkswagnovi glavni tovarni v Wolfsburgu proizvaja tudi model druge znamke. S prehodom na proizvodnjo modelov različnih znamk bodo povečali izkoristek kapacitet v Volkswagnovi matični tovarni. Proizvodnja tarraca v Wolfsburgu je del t. i. pakta za prihodnost, ki sta ga podjetje in svet delavcev sklenila konec leta 2016 in naj bi izboljšal gospodarsko uspešnost znamke Volkswagen ter podjetje postavil na trdne temelje za prihodnost.

Volkswagnova matična tovarna v Wolfsburgu bo že petič proizvajala model druge koncernske znamke. Aroso, model znamke SEAT, so v Wolfsburgu (poleg praktično enakega Volkswagnovega modela Lupo) izdelovali od konca leta 1996 do leta 1998. Poleg tega so v Wolfsburgu od leta 1974 do 1978 proizvajali audija 50, ki je bil skupaj s skoraj enakim volkswagnom polom prvi majhen nemški avtomobil s prečno vgrajenim motorjem in sprednjim pogonom. Od leta 1994 do 1998 so v Wolfsburgu izdelovali audi 80 in od leta 1993 do 1997 audi 100.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper