Druga faza Oplove akcije ecoFLEX Experience

Petek, 21 Maj 2010

Od razpisa tekmovanja ecoFlex Experience v aprilu letos, se je do danes na najbolj množično zastavljeno tekmovanje v Evropi v eko-vožnji, ki ga organizira Opel, prijavilo že približno 25.000 udeležencev. Od 19 sodelujočih držav ima Slovenija prijavljenih več kot 1.200 udeležencev, kar pomeni največ glede na število prebivalcev in presega vsa pričakovanja.

Po tem, ko so prijavljeni uspešno prestali preizkus znanja o eko-vožnji, ki so ga opravili v prvi fazi tekmovanja preko spletnega kviza, bodo sedaj do 11. junija, v drugi fazi tekmovanja, teoretično znanje dokazali tudi v praksi, z virtualno vožnjo na internetnem simulatorju vožnje.

»Iščemo zelene voznike, » je slogan, v skladu s katerim bodo tekmovalci skozi več faz dokazovali svoje znanje in spretnost, dokler ne bo ostal v tekmovanju le eden tekmovalec iz posamezne države. V zadnjem krogu tekmovanja bo virtualnost zamenjala resničnost, saj bo 19 do okolja najbolj spoštljivih voznikov, po eden iz vsake države udeleženke, povabljenih konec julija na večdnevno prireditev na Švedskem. Ob budnim spremljanjem strokovnjakov s področja, na katerega se nanaša tekmovanje, se bodo finalisti pomerili med seboj na dirkališču Sturup v Malmu. Najbolj zelen voznik bo proglašen za zmagovalca tekmovanja ecoFLEX Experience. S tem si bo priboril posebno nagrado, eno izmed prvih serijsko izdelanih Opel Amper, ki bodo zagotovile do okolja prijazno mobilnost prihodnosti.

Ti, ki bi se želeli udeležiti tekmovanja, se lahko še vedno prijavijo nanj na spletnem naslovu ecoflex-experience.com in si tako morda zagotovijo nastop na Švedskem.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana