Dunlop je uradni dobavitelj pnevmatik za prvenstvo SEAT Leon Eurocup

Torek, 10 Junij 2014

SEAT Sport je za ekskluzivnega dobavitelja pnevmatik za novo prvenstvo SEAT Leon Eurocup izbral Dunlopove pnevmatike 265/660R18 in z njimi opremil visokozmogljiv dirkalnik SEAT Leon Cup Racer.

V začetku maja se je začelo eno najbolj pričakovanih dirkalnih prvenstev v Evropi - SEAT Leon Eurocup - na katerem se je predstavil popolnoma novi dirkalniki SEAT Leon Cup Racer. Prvovrstni avtomobil z močjo 243 kW (220 KM) se lahko pohvali s celo vrsto najsodobnejših tehnologij, ki so jih v SEAT Sport dopolnili tudi s pnevmatikami Dunlop.

Pri opremi dirkalnika Leon Cup Racer, ki predstavlja že tretjo generacijo dirkalne različice vozila SEAT Leon, je Dunlop svoje izkušnje, pridobljene z razvojem pnevmatik za dirkalnika Mk1 in Mk2, še nadgradil. Novi dirkalnik je tako opremljen z Dunlopovimi najnovejšimi pnevmatikami 265/660R18, ki so primerne tako za gladko kot tudi mokro podlago. Pnevmatike odlikujeta zgradba, ki se je tudi na najbolj zahtevnih dirkah izkazala za uspešno tako v vztrajnostni kot tudi turni vožnji ter napredna nova zmes, ki zagotavlja optimalno trpežnost na močnih vozilih s pogonom na sprednjih kolesih.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper