Evropejci imajo radi Astro: več kot 150.000 naročil

Torek, 08 Junij 2010

Le pet mesecev po prihodu na trg je bilo zabeleženih za novo, petvratno Opel Astro, že več kot 150.000 naročil. Poleg ostalega, je to čvrsto zagotovilo, da bo dosežen načrtovani obseg prodaje, 180.000 Aster v prvem celem tržnem letu v Evropi.

Astra se se postavlja s številnimi priznanji kot so »Golden Steering Wheel« in »Red dot design award«, prejšnji teden pa je v Sloveniji postala »Službeni avto leta 2010« po izboru časnika Finance. Veliko povpraševanje po Astri se odraža tudi v Oplovi tovarni v Gliwicah, ki trenutno deluje z dodatnimi izmenami. Na petvratno različico odpade 50 odstotkov prodaje Astre v Evropi.

»Izjemno zadovoljni smo z začetkom prodaje naše nove, petvratne različice Astre. Zato željno pričakujemo letošnjo novost, prodajno posebej uspešno Astro Sports Tourer,« pravi Alain Visser, podpredsednik Opla, odgovoren za prodajo, marketing in poprodajo.

Uspešnost temelji tudi v nenehnem dopolnjevanju ponudbe. Tako je pestrost izbire petvratne Astre nedavno povečala različica Astra 1.3 CDTI ecoFLEX (70 kW/95 KM), ki postavlja nova merila za učinkovitost v kompaktnem razredu, v katerem je novi Oplov avtomobil glede tega že doslej bil izjemen. Ob povprečni porabi 4,1 liter goriva na 100 km, izpusti nova različica v ozračje v povprečju le 109 g CO2 na kilometer vožnje. Za Astro 1.3 CDTI ecoFlex je potrebno odšteti 17.090 evrov.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana