Evropski avto leta 2016 je nova opel astra

Sreda, 02 Marec 2016

Na Avtomobilskem salonu v Ženevi je Opel za novo astro prejel prestižno priznanje 'Evropski avto leta 2016'! 58-članska žirija, ki so jo sestavljali avtomobilski novinarji iz 22 evropskih držav, je Astri podelila skupno 309 točk, na drugo in tretje mesto pa sta se z 294 oziroma 202 točkami uvrstila volvo XC90 in mazda MX-5.

V izbor COTY se je prvotno uvrstilo več kot 40 novih avtomobilov. Spekter vozil je segal od od športnih roadsterjev do prestižnih limuzin in športnih terencev. Naslednja faza izbora je izločila 33 vozil in ostalo je sedem finalistov. Na predvečer otvoritve avtomobilskega salona v Ženevi za predstavnike medijev pa je postal znan zmagovalec: Opel Astra! Predsednik odbora COTY (Car of the Year), Hakan Matson, je priznanje 'Evropski avto leta 2016' izročil izvršnemu direktorju skupine Opel, dr. Karlu-Thomasu Neumannu.

Priznanje 'Evropski avto leta' so uvedli leta 1964. Prvi avto iz Rüsselsheima, ki je postal 'Evropski avto leta', je bil Opel Kadett E, leta 1985. Dve leti pozneje je zmaga pripadla izredno aerodinamični omegi A. V zadnjih leti se je Opel uvrstil na vrh leta 2009, z insignio, in leta 2012, z ampero. Z letošnjo zmago astre je Opel svoje skupno število osvojenih nazivov 'Evropski avto leta' povečal na pet.

Nova astra je od začetka prodaje lansko jesen osvojila nekaj pomembnih mednarodnih priznanj, med katerimi sta tudi SAFETYBEST 2015 in Zlati volan 2015. Prejela je tudi pet zvezdic na preizkusnih trkih Euro NCAP.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper