Evropski avto leta je Opel Ampera/Chevrolet Volt

Torek, 06 Marec 2012

Opel ampera in chevrolet volt sta zmagala v izboru »Evropski avtomobil leta 2012«. Zmago  jima je podelilo 59 vodilnih avtomobilskih novinarjev iz 23 evropskih držav. Člani žirije so tako nagradili inovativnost vizije mobilnosti prihodnosti General Motorsa. Opel ampera/chevrolet volt sta bila nesporna zmagovalca s 330 točkami pred VW upom (281) in ford focusom (256).


Prvič v zgodovini podeljevanja naslova avtomobil leta, je žirija končno odločitev razglasila na mednarodnem salonu avtomobilov v Ženevi. Predsednik Opla Karl-Friedrich Stracke ter predsednica in izvršna direktorica Chevroleta za Evropo Susan Docherty, sta skupno prevzela priznanje »Car of the Year 2012«, ki jima ga je podelil predsednik žirije COTY Hakan Matson.

Ampera in volt sta dosegla največ točk med sedmimi letošnjimi finalisti COTY. V izboru je sodelovalo 35 vozil. Pri tem so bili upoštevani merila za dizajn, udobje, zmogljivosti ter še posebej, inovativnih tehnologij in učinkovitosti – področij na katerih sta ampera in volt izjemna.

»Zelo smo ponosni in v veliko čast nam je, da nam je žirija vodilnih evropskih avtomobilskih novinarjev podelila ta laskavi naslov,« je dejala Susan Docherty, predsednica in izvršna direktorica Chevrolet Europe. »Dokazali smo, da je lahko vožnja na električni pogon zabavna in zanesljiva, ne da bi bilo potrebno sprejemati kompromise glede življenjskega sloga lastnikov.«

»Izjemno zadovoljni smo, da je naše revolucionarno električno vozilo zmagovalno v izboru, v katerem so sodelovali izjemno zelo močni tekmeci. Ponosni smo na priznanje, ki smo ga prejeli,« pravi predsednik in izvršni direktor Opla, Karl-Friedrich Stracke. »To sprejemamo kot spodbudo, za vztrajanje na vodilnem položaju glede področja e-mobilnosti

Volt in ampera sta doslej prejela že veliko priznanj in zmagala v številnih izborih, vključno z izborom za »Svetovni zeleni avtomobil leta 2011« (World Green Car of the Year 2011) ter izbor »Severnoameriški avtomobil leta 2011«. Avtomobila sta prejela tudi priznanje za najvišjo raven varnosti - pet zvezdic združenja Euro NCAP.

Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper