Evropski Ford v marcu zelo uspešen

Četrtek, 29 April 2010

Ford je v mesecu marcu s prodanimi 192.500 vozili št. 1 v Evropi, dosežena je 16.1 odstotna rast (ali 26.700 avtomobilov), v primerjavi z lanskim letom. Prav tako se Fordova prodaja že deseti mesec zapored povečuje. Fiesta je s 68.800 prodanimi vozili zabeležila rekordno mesečno prodajo med vsemi Fordovimi modeli.  

Skupni tržni delež, ki znaša 10.4 odstotkov je najvišji v zadnjih dvanajstih letih (dosežen na glavnih 19 evropskih trgih po avgustu 1998).

»Osvojitev prvega mesta v marcu na evropskem trgu in drugo mesto med vsemi avtomobilisti – je kljub nadaljevanju oglaševanja velikih popustov pri konkurenčnih blagovnih znamkah – je odličen dokaz, da je trdo delo Fordove skupine in še posebej vložek vseh Fordovih trgovcev po vsej Evropi poplačan z izjemnimi rezultati,« je dejal Ingvar Sviggum, Podpredsednik za marketing, prodajo in poprodajo pri Ford Evropa.

»Ta uspeh prav tako izkazuje zaupanje strank v Fordovo ponudbo odličnih vozil. Z 11 povsem novimi in prenovljenimi modeli ter bogato ponudbo sodobnih tehnologij, ki smo jo predstavili letos, bo naša ponudba v Evropi še močnejša in privlačnejša.«

Ob tej priložnosti je Roelant de Waard, podpredsednik za prodajo pri Ford Evropa dejal: »Fiesta še naprej dosega odlične rezultate. V prvem četrletju je bilo prodanih 140.400 vozil po Evropi, od tega skoraj 70.000 Fiest samo v mesecu marcu. Od predstavitve atraktivnega modela pred 18. meseci smo, gledano globalno, prodali že preko 750.000 Fiest.«

 

Summit Motors