Fiesta je bila lani najbolje prodajani mali avto v Evropi

Četrtek, 24 Januar 2013

Kupci so lani iz prodajnih salonov v povprečju vsaki dve minuti odpeljali novo ford fiesto, zato je to v skladu z evidenco podjetja za analize avtomobilskih podatkov JATO Dynamics najbolje prodajani majhen avto v Evropi, oziroma na 30 evropskih trgih, ki jih spremlja podjetje Jato.

Ford je lani na 30 evropskih trgih prodal 953.174 avtov, med katerimi je bilo 306.405 fiest. Fiesta je bila v prvih devetih mesecih leta 2012 tudi globalno najbolje prodajani avto v kategoriji B (manjši kompaktni), saj so po najnovejših podatkih o registracijah novih vozil podjetja Polk po vsem svetu prodali več kot 560.000 fiest.

Ford je od začetka proizvodnje fieste, torej od leta 1976, po vsem svetu prodal več kot 15 milijonov fiest. V treh od štirih zadnjih let je fiesta najbolje prodajani majhen avto v Evropi. V tem času so v Evropi prodali več kot 1,7 milijona fiest, po vsem svetu pa kar 2,1 milijona. V Evropi je bila med kupci fieste najbolj priljubljena barva Frozen White.

Ford v Evropi trenutno uvaja novo fiesto – s preoblikovano zunanjostjo in notranjostjo. Na voljo bo tudi z 1,0-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost – “Mednarodnim motorjem leta 2012”, lahko bo imela vgrajeno funkcijo MyKey, tehnologijo Ford SYNC ter  tehnologijo Active City Stop.

Video:

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper