Fiesta še uspešnejša

Sreda, 21 April 2010

Modna Ford Fiesta je uradno evropski najbolje prodajan model v marcu in prvem kvartalu 2010, so potrdili rezultati priznanega podjetja JATO Dynamics.

Po podatkih JATO Dynamics je bilo v marcu prodanih 68.630 Ford Fiest, kar je za 25.8 odstotkov več kot lani marca in skoraj 11.800 avtomobilov več kot pri najbližjem konkurentu Volswagen Golfu.

V prvem kvartalu 2010 je bilo po podatkih JATO prodanih 140.496 Ford Fiest, kar je za 5.400 avtomobilov več od konkurence.

''Fiesta je dosegla odlične rezultate predvsem z močno prodajo v Veliki Britaniji (+14.7%) in v Italiji (+87%), kjer je bilo kar 57% avtomobilov Fiest prodanih v različi LPG,'' so zabeležili pri JATO Dynamics.

''Preteklo leto je bilo za Ford Fiesto odlično, navkljub gospodarski situaciji, letošnje leto pa je bilo dosedaj najmočnejše! Evropska prodaja Fieste v marcu je bila rekordno najvišja pri katerem koli od Fordovih modelov, gledano v posameznem mesecu,'' je dejal Ingvar Sviggum, Podpredsednik za marketing, prodajo in poprodajo pri Ford Evropa.

''Na zadnjo generacijo Ford Fieste smo ponosni, saj jo imajo stranke zelo rade,'' je še dodal. ''Od predstavitve pred 18 meseci je bilo prodanih že 750.000 Fiest po vsem svetu – to pa je izjemen dosežek vseh časov, še posebej v tej negotovi gospodarski situaciji. S predstavitvijo in začetkom prodaje v Severni Ameriki verjamem, da bo Festa nadaljevala uspešno pot in svoj položaj le še okrepila.''

JATO Dynamics je 19.aprila potrdil, da je Ford Evropa najboljša evropska avtomobilska blagovna znamka v marcu.

 

Summit Motors