Ford B-max - Najlepši mini-enoprostorec leta 2012

Ponedeljek, 24 September 2012

Ford B-max je prejel priznanje Autonis kot “Najlepši mini-enoprostorec leta 2012” po mnenju bralcev nemške revije Auto Motor und Sport. Povsem novi kompaktni enoprostorec B-MAX je zmagovalec spletne ankete. Osvojil je več kot 38 odstotkov glasov in tako za 15 odstotkov prehitel drugouvrščenega fiata 500L, medtem, ko je renault scenic osvojil tretje mesto.


B-max kot edinstveno majhno družinsko vozilo iz Fordove palete združuje sodobno izrazito oblikovanje in inovativno konstrukcijo ter zagotavlja izjemno preprost dostop v sprednji in zadnji del vozila,” je povedal Martin Smith, izvršni direktor oblikovanja pri Fordu Evropa. “Ta nagrada potrjuje, da prav te lastnosti nagovarjajo bralce revije Auto Motor und Sport.”

Več kot 14.000 bralcev vodilne nemške revije s področja avtomobilizma in njene sestrske spletne strani www.auto-motor-und-sport.de je glasovalo z “všeč mi je” in “ni mi všeč” glede 102 modelov, ki so v osmih kategorijah sodelovali v tekmovanju za priznanje. Urednika revije Auto Motor und Sport Ralph Alex in Jens Katemann sta priznanje podelila na dogodku v Stuttgartu.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper