Ford bo na Svetovnem kongresu mobilnosti predstavil novo vozilo in tehnologije

Četrtek, 11 Februar 2016

Na Svetovnem kongresu mobilnosti v Barceloni, največjem svetovnem dogodku s področja mobilnosti, ki pritegne okoli 200 držav in skoraj 100.000 obiskovalcev, bo razstavljal tudi Ford. Ob svojem petem zaporednem obisku bo predstavil novo vozilo za Evropo, razkril nove napredne tehnologije in predstavil najnovejše korake Fordovega načrta pametne mobilnosti.

Novosti bo v svojem nagovoru, 22. februarja ob 14. uri po srednjeevropskem času, v avditoriju 1, hale 4 konferenčne vasi, predstavil Fordov predsednik in izvršni direktor Mark Fields. Osredotočil se bo na dosežke pri mobilnosti, povezavah, uporabniški izkušnji, avtonomnih vozilih ter pri uporabi in analizi podatkov.
 
Na Svetovnem kongresu mobilnosti bo Ken Washington, Fordov podpredsednik za raziskave in napredni inženiring, objavil tudi zmagovalce izziva Ford Smart Mobility Game. Razglasitev bo potekala na Fordovem razstavnem prostoru 24. februarja ob 10.00 uri po srednjeevropskem času. Izziv so objavili na salonu Gamescom, ko so razvijalce povabili k ustvarjanju zasnov, ki bi lahko navdihnile rešitve za mobilnost.
 
Ford bo razstavljal tudi na Planetu aplikacij (App Planet, dvorana 1, razstavni prostor A38), kamor so še posebej povabljeni razvijalci, ki želijo svoje ideje deliti z drugimi.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper