Ford bo samo med finalom UEFA sprejemal naročila za novega mustanga

Torek, 06 Maj 2014

Ko se bo 24. maja začela finalna tekma Lige prvakov UEFA med moštvoma Real Madrid CF in Club Atlético de Madrid, bo napočil tudi trenutek, na katerega navdušeni občudovalci forda mustanga v Evropi čakajo že zelo dolgo. Ford je objavil, da bo ob začetku tekme začeli zbirati rezervacije za prvih 500 novih mustangov za Evropo, potencialni kupci pa bodo imeli čas do končnega sodnikovega piska.

Ford je uradni partner Lige prvakov UEFA že od leta 1992. Pričakujejo, da bo letošnji finale prvenstva, v Lizboni na Portugalskem, spremljalo 70 milijonov nogometnih navdušencev v Evropi in 165 milijonov gledalcev po vsem svetu.

Prihod novega forda mustanga v Evropo je dogodek, ki si zasluži največji možni oder,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Upamo, da bo možnost naročila prvih modelov prav med finalom Lige prvakov zagotovila doseg, ki ustreza pomembnosti tega trenutka.”

Kupcem sta na voljo obe različici mustanga – kupe v rdeči barvi Race Red in kabriolet v srebrni Magnetic Silver. Poganjata ju Fordov povsem novi varčni 2,3-litrski štirivaljni motor EcoBoost, z več kot 309 KM in 407 Nm navora, ali 5-litrski motor V8, z močjo več kot 426 KM in navorom 529 Nm. Med ostalo opremo so kupcem na voljo Fordov sistem povezav SYNC 2 in navigacijski sistem, ogrevani in prezračevani sedeži, pomoč pri parkiranju, črno usnjeno oblazinjenje, kromirane okrasne obloge in 19-palčna lita platišča.
 


Za ogled informacij, grafičnih prikazov in videoposnetkov o novem mustangu ter 50-letni zgodovini legendarnega modela lahko navdušenci obiščejo naslov www.ford.com. Med tekmo bodo lahko vnesli tudi svoje podatke za rezervacijo nakupa enega od 500 modelov s posebnim paketom opreme in potrdilom o omejeni seriji.

Uradno bodo Fordovi trgovci prodajo novega modela začeli v Evropi začeli prihodnje leto.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper