Ford C-max dokazano prijazen do alergikov

Ponedeljek, 11 April 2011
Pomlad je tu. Na eni strani prinaša olajšanje in odpravo zimskih tegob, na drugi strani pa se začnejo nevšečnosti za 80 milijonov Evropejcev, ki imajo težave z alergijami. Sezona robčkov se začenja. Ford ostaja edini avtomobilski proizvajalec, ki je pridobil uradne certifikate TÜV in je bil nagrajen s certifikatom o kvaliteti materialov s strani Evropskega centra za raziskavo alergij, ki ima sedež v Berlinu.



V reševanju problematike je Fordova ekipa za razvoj avtomobilov razvila notranjost, ki je prijazna do ljudi z alergijami. Ravno v spomladanskem času sta nova ford C-MAX-a, tako 5 kot 7 sedežnik, s strani nemške TÜV Rheinland skupine pridobila certifikat o opravljenem testiranju materialov v notranjosti vozila. Novi C-MAX in grand C-MAX sta se pridružila seznamu že certificiranih Fordovih vozil, ki vključuje Fiesto, obstoječi Focus, S-MAX, Galaxy, Mondeo in Kugo. Danes je na cesti že skoraj 4.5 milijona Fordovih vozil, ki so prejeli certifikat TÜV. Podrobnejši rezultati uporabljenih meril za vsa Fordova vozila so predstavljeni na: www.TÜV.com

»Strankam želimo zagotoviti vse najboljše – sodobno obliko, odlično vozno dinamiko in najboljšo kvaliteto. Zato v notranjosti avtomobilov ne uporabljamo materialov in substanc, ki bi lahko indicirali alergijske reakcije,« je dejalCasper Dirk Hohage, direktor inženirjev pri Ford Evropa. »Smo edini avtomobilski proizvajalec na svetu, ki opravlja testiranja notranjosti pri neodvisnem inštitutu TÜV in pridobiva certifikate o opravljenem testiranju uporabljenih materialov

Na testiranju je bilo preizkušenih preko 100 vrst različnih materialov in komponent, ki so lahko potencialni povzročitelji alergij. Kot del Fordovega razvojnega programa za notranjost vozil so Fordovi inženirji pri izbiri materialov načrtno izključevali uporabo lateksa in niklja, ki lahko povzročata alergijo bolj občutljivim ljudem. Tudi vse komponente, kjer ima voznik direkten stik s kožo: volan, sedežne prevleke in varnostni pasovi, so bili dermatološko testirani. Vsa vozila so opremljena z vrhunskim zračnim filtrom, ki ne prepušča cvetnega prahu in je bil potrjen s strani TÜV-ja.

Pomembnost pri izbiri ustreznih materialov je pri Fordu v ospredju že več kot 20 let. Fordov protokol, ki določuje in zapoveduje uporabo pravih materialov v Fordovih vozilih, je upoštevan pri vseh procesih nastajanja avtomobila: od sestavnih do nadomestnih delov in je sledljiv tudi pri podizvajalcih in dobaviteljih. Pri sledljivosti materialov v celotnem življenskem krogu je Ford razvil množico orodij, procesov in sistemov, ki so združeni pod imenom: Global Materials Management. Ti protokoli pomagajo pri določevanju in izbiri materialov dobaviteljem ter pri sledenju materialov, ki se uporabljajo pri proizvodnji posameznih delov. Poleg tega je Ford vpeljal tudi stroge interne zahteve za večjo uporabo trajnostnih materialov v svojih proizvodih. Le-to vključuje večjo uporabo recikliranih, obnovljivih virov in lahkih materialov.