Ford Evropa povečuje proizvodnjo modelov Fiesta, Focus, C-max in Grand C-max

Sreda, 21 Januar 2015

Zaradi vse večjega povpraševanja kupcev je Ford povečal obseg proizvodnje v svojih nemških proizvodnih obratih v Saarlouisu in Kölnu. Proizvodnja fieste se bo februarja povečala za 300 vozil na dan (skupno 1850 vozil), proizvodnja modelov Ford Focus, C-max in Grand C-max pa za 240 vozil na dan in bo skupno dosegla 1770 vozil.

Od naslednjega tedna bo Ford povečal proizvodnjo modelov Focus, C-max in Grand C-max v proizvodnem obratu v Saarlouisu za 240 vozil na dan, oziroma na skupno 1770 vozil. Ford Focus in C-max sta Fordov drugi in tretji najbolje prodajani model v Evropi.

Februarja bodo v Fordovem obratu v Kölnu proizvodnjo modela Fiesta povečali za 300 vozil na dan. Tako bodo vsak dan izdelali 1850 vozil, v januarju in februarju pa načrtujejo tudi šest dodatnih izmen ob koncih tedna. Fiesta je Fordov najbolje prodajani model v Evropi in je na dobri poti, da jo pregled prodaje v letu 2014 že tretje leto zapored uvrsti na prvo mesto kot najbolje prodajani majhen avto v Evropi.

“V prvi polovici leta se običajno poveča prodaja v avtomobilski panogi, povpraševanje kupcev po naših najbolje prodajanih modelih pa je tako veliko, da smo morali povečati proizvodnjo,” je povedal Jeff Wood, podpredsednik za proizvodnjo pri Fordu Evropa.

Ford je v letu 2014 ostal druga najbolje prodajana avtomobilska znamka v Evropi, z obilico novih modelov pa je pred Fordom Evropa izjemno živahno leto.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksnader Praper