Ford Evropa širi paleto vozil na alternativni pogon

Četrtek, 15 Marec 2007

Ford Evropa je naznanila, da bo s predstavitvijo treh novih modelov še povečala zavzetost za globalno znižanje emisij. Osupljiv novi Mondeo, Ford Galaxy in Ford S-MAX – Evropski avto leta 2007 – bodo v začetku 2008 na voljo tudi s 'flexifuel' tehnologijo. Fordova paleta vozil s tehnologijo 'flexifuel', ki že vključuje modela Focus in C-MAX, je v Evropi najštevilčnejša.

»Tehnologija 'flexifuel' nudi resnično priložnost, da bo individualna mobilnost neokrnjena,« je dejal John Fleming, predsednik in CEO pri Ford Evropa. »Ta učinkovita, okolju prijazna tehnologija, na enostaven način vpliva pozitivno na klimatsko področje, ne da okrnili osnovni namen uporabe vozila.«
»Tehnologija 'flexifuel' je dostopna in si jo lahko privoščimo,« je dodal Fleming. »Prizadevamo si široko uporabo tehnologij s ključnim ciljem znižanja CO2 emisij. Tehnologija 'flexifuel' predstavlja dostopno in enostavno možnost za končne uporabnike, ob izpolnjeni predpostavki, da se bo infrastruktura za bio goriva še nadalje razvijala in širila.«

Ford Evropa -  Pionir med uvajanjem 'Flexifuel' tehnologije

Ford je pionir na trgu 'flexifuel' tehnologij (FFv) v Evropi, kjer je bilo od njene predstavitve na Švedskem pred 6 leti, prodanih preko 28.500 vozil. Čeprav je bila večina vozil na alternativni pogon prodanih na Švedskem, se modela Ford Focus in C-MAX postopoma v večjem številu pojavljata tudi na ostalih evropskih trgih. V Italiji bodo s prodajo teh vozil pričeli v drugem četrtletju 2007. Ford je prepričan, da bodo sledili tudi ostali trgi, saj povpraševanje narašča, povečala pa se bo tudi uporaba bio goriva na področju Evropske Unije.

Na izbranih trgih Ford paleto vozil na alternativni pogon dopolnjuje z modeloma Focus C-MAX in Transit, ki uporabljata tehnologijo CNG (stisnjeni naravni plin). Ford s pestro izbiro modelov tudi pri standardnih vozilih stremi k nizki izpušni emisiji. Sodobna čista dizelska tehnologija pri Ford Fiesti proizvede le 116 g CO2/km, tem trendom pa sledijo tudi ostali modeli. Ford zagotavlja eno najboljših palet nizkih emisij v Evropi že danes.

Okrepitev zaveze

Kot rezultat uspešno rastočega trga je Ford nedavno okrepil tudi svojo evropsko sekcijo za alternativna vozila z imenovanjem Jana Brentebratena za novega direktorja.

Jan Brentebraten bo odgovoren za razvoj strategije Fordovih avtomobilov s sistemom 'flexifuel' in ostalih alternativnih goriv tako za prodajo, kot tudi razvoj v Evropi v času, ko družba predstavlja tehnologijo številnim novim trgom.

V letu 2006 je Ford objavil 1,5 milijarde evrov vredno investicijo, v razvoj različnih okoljevarstvenih tehnologij za Ford, Jaguar, Land Rover in Volvo. V ta načrt je vključenih preko 100 modelov z izboljšanim sistemom za emisije in bolj ekonomično porabo goriv, ki bodo predstavljeni v naslednjih petih letih.

 

Summit Motors