Ford fiesta je najbolje prodajani majhen avto v Evropi

Sreda, 06 November 2013

Po najnovejših podatkih podjetja za analize avtomobilskih podatkov JATO Dynamics je bila ford fiesta najbolje prodajani majhen avto v Evropi v septembru in v prvih devetih mesecih leta 2013. V Evropi so septembra prodali 33.561, v prvih devetih mesecih leta pa 222.184 fiest. Zato je fiesta septembra in v letošnjem letu v skupnem merilu drugi najbolje prodajani avto v Evropi.

Paleta Fiestinih modelov vključuje sedem pogonskih sklopov z izpusti CO2 manj kot 100 g/km, med njimi pa je tudi mednarodni motor leta 1,0 EcoBoost, ki je poslej na voljo v izvedbi s 100 KM ter naprednim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko PowerShift. Izpusti CO2 pri tej različici znašajo 114 g/km, poraba goriva pa 4,9 I/100 km. Trivaljni motor je tako majhen, da bi ga lahko spravili v stropni predal za prtljago na letalu.

Prodaja Fordovega novega kompaktnega enoprostorca B-Max s samodejnim menjalnikom PowerShift se je v 12 mesecih (vključno z letošnjim septembrom) povečala za 10 odstotkov. V enakem obdobju se je povečalo tudi povpraševanje po Fordovih modelih Kuga, Mondeo, S-Max in Galaxy s samodejnim menjalnikom.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper