Ford fiesta že tretje leto zapored najbolje prodajan mali avtomobil v Evropi

Nedelja, 01 Februar 2015

Ford fiesta je po prodajnih rezultatih (JATO Dynamics, za 30 evropskih držav) za lansko leto v Evropi ponovno osvojila najvišje mesto v svojem segmentu. Ford je v letu 2014 v Evropi, prodal 308.999 Fiest, kar majhen priljubljeni model že tretje leto zapored uvršča na prvo mesto.

Najbolj popularna različica je Fiesta z motorjem 1.0 EcoBoost, ki je osvojil prestižno lovoriko Motor leta kar tri leta zapored.

"Najsodobnejša oblika in sodobna tehnologija sta ključna elementa fieste, ki z novimi različicami izstopa iz množice. Na trg prihaja Fiesta v Rdeče / Črni kombinaciji z najnovejšim 140 KM 1.0 EcoBoost motorjem in bogatim paketom opreme, ki prepriča," je dejal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. "Dejstvo je, da zaradi povečanega števila naročil povečujemo proizvodne kapacitete v Fordovi tovarni, v Kölnu."

V februarju bo dnevna proizvodnja fiest povečana za 300 vozil, tako bo dnevno izdelanih 1.850 vozil, hkrati bo uvedena dodatna izmena med vikendi v januarju in februarju.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper