Ford focus BEV že na londonskih cestah

Četrtek, 22 Oktober 2009

Prebivalci Londona iz okraja Hillingdon bodo med prvimi, ki bodo preizkusili najnovejša Fordova vozila brez emisij.

Okraj Hillingdon je za prostovljno testiranje električnih vozil Ford Focus BEV  še posebej primerno. Raziskovalni program, ki bo vključeval 20 gospodinjstev, je namenjen preverjanju primernosti tehnologije v paleti osebnih vozil Forda Evropa za uporabo v prihodnosti.

V ta namen bodo uporabili 5 vozil, ki jih je priskrbel konzorcij,  Ford, družba Scottish and Southern Energy in univerza Strathclyde. Razvoj te nove flote demonstracijskih vozil BEV poteka delno z javnimi sredstvi Tehnološkega strateškega sveta (TSB) pri britanski vladi, ki vzpodbuja inovativne projekte za zmanjšanje emisij CO2 in izboljšanje sistemov za prevoz v državi.

Svetnik Keith Burrows, član oddelka za promet, je dejal: »Hillingdon se z velikim deležem zelenih površin vedno zavzema za iniciativo in promocijo okolju in planetu prijaznih programov. Veseli smo, da smo vključeni v predstavljeni projekt, ki vključuje tudi izgradnjo postaj za električno polnitev vozil, kjer bodo vključeni tudi posamezni prebivalci okraja.«

Joe Greenwell, direktor Ford Velika Britanija, je dodal: “Elektrifikacija je pomemben korak pri Fordovem prizadevanju za zagotovitev učinkovitejših do okolja prijaznih mobilnostnih rešitev. Ford se veseli sodelovanja s projektnimi partnerji pri razvoju nastajajočega trga električnih vozil tako v VB kot tudi v Evropi.”

 

Summit Motors