'Ford Individual' – nova pot do izbranega avtomobila

Četrtek, 18 Januar 2007

Ford predstavlja novi program 'Ford Individual', ki omogoča strankam poosebiti njihove nove avtomobile z izbiro raznovrstnih naprav in dodatne opreme, ki odlično dopolnjuje standardno opremo. Pobuda za program je nastala zaradi povečanega povpraševanja strank po dodatnih opcijah, s katerimi želijo lastniki izraziti svoj jaz skozi novi avto.

»Ford z novim programom odgovarja trgu na nove zahteve in trende,« je dejal Bernhard Mattes, podpresednik divizije Ford Customer Service Division. »Nakup novega vozila je zelo pomembna odločitev in stranke želijo specificirati svoja vozila na način, ki jim najbolje ustreza.«

'Ford Individual' bo kot pilotni program najprej predstavljen v Nemčiji in Švici. Prvi model v katerem bo 'Ford Individual' na voljo bo Ford S-MAX, evropski avto leta 2007. 'Ford Individual' bo vključeval tri linije: športno, luksuzno in hitec.

Športna linija povzema detajle Fordovih ST modelov. Na voljo so izbrana  platišča iz lahke zlitine in različni spojlerji. V notranjosti pa so vključena prepoznavna športna aluminijasta pedala in zaključni aluminijasti detajli.

Najkvalitetnejšo usnje in leseni detajli so vključeni v liniji luksuz, ki predstavlja nadgradnjo že poznanega Ghia paketa. Stranke lahko pri luksuzni liniji izbirajo tudi med posebnimi notranjimi barvnimi kombinacijami in večbarvnim oblazinjenjem.

Linija 'hitec' je namenjena vsem, ki želijo uporabljati več sodobnih tehničnih naprav. Le-ta vključuje sodobne avdio sisteme in vgrajene kamere za pogled nazaj.

V začetku devetdesetih let je Ford zabeležil 500 spremenjenih naročil letno za vozila. Danes je takih naročil okoli 600.000, kar predstavlja tretjino vseh naročil za osebna in gospodarska vozila v Fordovi paleti. Večji vozili kot sta Ford S-MAX in Ford Galaxy že beležita 70% individualnih naročil.


Summit Motors