Ford je novega mustanga predstavili na najvišji zgradbi sveta

Torek, 25 November 2014

Družba Ford Motor Company je svoja prizadevanja po večji prisotnosti na Bližnjem vzhodu in v Afriki potrdila tudi s predstavitvijo novega mustanga v nebotičniku Burdž Kalifa, najvišji zgradbi na svetu. Fordov izvršni predsednik Bill Ford je ob zaključku dogodka na rumeni mustang v 112. nadstropju nebotičnika pritrdil legendarno oznako z iskrim konjičem.

Gledalci akcijskega dogodka so bili priče dramatičnemu potovanju, ki se je začelo na vrhu pečine v Arizoni, kjer se je glavni igralec odzval na nujni klic. Neznanec se je na konjskem hrbtu, z letalom, s helikopterjem in vodnim skuterjem odpravil proti Dubaju, da bi tja prinesel legendarno oznako z ognjevitim konjičem. Šele zadnja scena v 112. nadstropju nebotičnika Burdž Kalifa – 399 metrov nad tlemi – je razkrila igralca: to je bil Bill Ford, pravnuk Henryja Forda.

Pred skoraj 50 leti je Ford pritegnil svetovno pozornost, ko je postavil mustanga kabrioleta modelnega leta 1965 na vrh takrat najvišje stavbe na svetu, nebotičnika Empire State Building v New Yorku,” je povedal Bill Ford. “Današnji dogodek v Dubaju s trenutno najvišjo zgradbo sveta je naslednja postaja osupljivega globalnega potovanja, na katero sta se podala Ford in Mustang.”

Ekipa šestih inženirjev se je s posebnim mustangom na krovu letala družbe Emirates Airlines odpravila iz Fordovega svetovnega sedeža v Dearbornu v Michiganu v Dubaj. Ko so prispeli v Dubaj, so avto prepeljali v klet stolpnice Burdž Kalifa in ga previdno razstavili na šest delov, ki so jih nato z dvigali stavbe prenesli v 112.nadstropje. Te višine ne doseže noben žerjav, prevoz s helikopterjem pa ni prišel v poštev. Ekipa je avto ponovno sestavila v približno 12 urah.

Danes smo Fordovo zastavo izobesili tudi na Bližnjem vzhodu in v Afriki, vznemirljivo živahnem območju, ki predstavlja zadnjo mejo širitve avtomobilske panoge,” je povedal Bill Ford. “Svetu smo poslali tudi sporočilo, da bo mustang, 50 let največja ameriška avtomobilska legenda, resnično globalen model.”

Ford je letos ustanovil poslovno enoto za Bližnji vzhod in Afriko, s katero bo skrbel za prodajo vozil na 67 Fordovih trgih v severni Afriki, podsaharski Afriki, južni Afriki in na območju Bližnjega vzhoda. Prodaja v avtomobilski panogi na Bližnjem vzhodu in v Afriki se bo po pričakovanjih do leta 2020 povečala za 40 odstotkov na 5,5 milijona vozil. Da bo izpolnil povpraševanje novih kupcev, Ford do leta 2016 obljublja začetek prodaje 25 vozil, vključno s povsem novim mustangom, focusom, fusionom in lincolnom MKC. Prav tako bodo v tej regiji pospešeno uvajali številne nove tehnologije, vključno z motorji EcoBoost, sistemom povezav v vozilu SYNC, napihljivimi zadnjimi varnostnimi pasovi, funkcijo MyKey in drugimi tehnologijami za pomoč vozniku.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper