Ford je okrepil evropsko sekcijo za vozila z alternativnim pogonom

Ponedeljek, 19 Februar 2007

Družba Ford Evropa je imenovala g. Jana Brentenbratna na mesto direktorja sekcije za vozila z alternativnim pogonom. V novi vlogi bo g. Brentenraten odgovoren za razvoj strategije Fordovih avtomobilov s sistemom »flexifuel« in ostalih alternativnih goriv tako za prodajo, kot tudi razvoj v Evropi v času, ko družba predstavlja tehnologijo številnim novim trgom.

»Danes družba lahko pozitivno vpliva na klimatske spremembe, ne da bi se odrekla svojim osnovnim potrebam po mobilnosti, « je dejal g. Brentebraten.

»Tehnologija »flexifuel« je na trgu na voljo za dostopno ceno. Prepričan sem, da se bodo zahteve in povpraševanja za omenjeno tehnologijo hitro povečevala, še posebej v Evropski uniji, ki intenzivno spodbuja uporabo bio-goriv v prihodnosti,« je še dodal.

V letu 2006 je Ford objavil 1,5 milijarde evrov vredno investicijo, v razvoj različnih okoljevarstvenih tehnologij za Ford, Jaguar, Land Rover in Volvo. V ta načrt je vključenih preko 100 modelov z izboljšanim sistemom za emisije in bolj ekonomično porabo goriv, ki bodo predstavljeni v naslednjih petih letih.

Pred novim imenovanjem je bil g. Brentebraten direktor evropskih uvozno / izvoznih operacij za Ford. Od pridružitve Fordu v letu 1978, je opravljal več različnih funkcij na področju prodaje in marketinga. Med drugim je bil tudi direktor Forda Skandinavija in predsednik družbe Mazda Motor Europe.

 

Summit Motors