Ford je potrdil, da razvija focusa RS

Nedelja, 04 Januar 2015

Fordov matični športni oddelek Ford Performance je nedavno potrdil, da bodo do leta 2020 predstavili kar 12 globalnih športnih modelov. Med njimi je tudi težko pričakovani focus RS, ki pa bo prvič na voljo po vsem svetu.

Sama zgodovina Fordovega dirkanja se je pričela pisati že leta 1901, ko je Henry Ford zmagal v dirki proti Alexandru Wintonu, takrat najboljšem dirkaču v Ameriki. Korenine modelov RS pa segajo tja do leta 1968, ko je nastal prvi ford RS.

Ford bo novega focusa RS prvič ponudil kupcem na vseh pomembnih trgih. S tem predvidevajo krepko povečanje prodaje v primerjavi z zadnjim focusom RS, ki je bil predstavljen leta 2009. Tako kot je bilo zanj značilno, naj bi se tudi bodoči RS odlično znašel tako na dirkališču kot v vsakdanji uporabi.

Prodaja Fordovih modelov, iz oddelka Ford Performance, se je od leta 2009 povečala za 14 % v Evropi in kar 70 % v Ameriki. Velika zasluga za širitev Fordovih športnih modelov gre združevanju funkcij treh oddelkov Team RS, Ford SVT in Ford Racing pod skupno okrilje, imenovano Global Ford Performance.
 

Aleksander Praper