Ford je prejel šest priznanj Euro NCAP advanced

Nedelja, 02 December 2012

Ford je prvi proizvajalec avtomobilov, ki je prejel šest različnih priznanj Euro NCAP Advanced za izjemne tehnološke inovacije, saj je organizacija Euro NCAP nagradila tudi sistema MyKey v novi fiesti in SYNC s pomočjo v sili v povsem novem B-maxu, novi fiesti, C-maxu, focusu in povsem novi kugi. Ford je v zadnjem krogu preizkusnih trčenj te neodvisne organizacije za varnost avtomobilov osvojil tudi maksimalnih pet zvezdic pri ocenjevanju varnosti nove kuge in nove fieste.



Sorodne povezave:

MyKey in SYNC s pomočjo v sili nista le novi tehnologiji pri Fordu v Evropi, to sta povsem novi tehnologiji, ki sta prvič na voljo v manjših avtomobilih,” je povedal Andrew Johnson, nadzornik urada za avtomobilsko varnost pri Fordu Evropa. “Veseli smo, da so se tudi v organizaciji Euro NCAP prepričali, kako resno mislimo z zagotavljanjem tovrstnih funkcij za vse več uporabnikov.

V novi fiesti tehnologija MyKey staršem omogoča, da določijo nekatere omejitve, s katerimi pomagajo mladim voznikom voziti varneje – tako lahko na primer omejijo največjo hitrost vozila in zmanjšajo največjo glasnost zvočnega sistema. Možno je nastaviti tudi zgodnejše opozorilo za pomanjkanje goriva, preprečiti izklop varnostnih funkcij, kot sta elektronski nadzor stabilnosti in aktivno preprečevanje naleta pri majhni hitrosti (Active City Stop), ter povsem utišati zvočni sistem, dokler voznik in sovoznik nista pripeta z varnostnim pasom.

V primeru nezgode sistem SYNC s pomočjo v sili potnikom v povsem novem B-maxu omogoči, da pokličejo lokalno reševalno službo v enem od 26 jezikov (največ med vsemi podobnimi sistemi), ki jih govorijo v 40 evropskih regijah. Sistem uporabi podatke vgrajene enote GPS, zemljevide in mobilno telefonsko omrežje, da določi mesto nezgode in z uporabnikovim mobilnim telefonom, ki je povezan prek Bluetootha, pokliče lokalno reševalno službo. Tehnologija je na voljo tudi v novi fiesti, C-maxu, focusu in novi kugi.

Ford je že prejel priznanja Euro NCAP Advanced za varnostni sistem preprečevanja naleta pri majhni hitrosti (Active City Stop) v povsem novem B-maxu in focusu. Tudi ford focus je prejel priznanja Advanced za nadzor voznikove zbranosti (Driver Alert), opozorilo za oviro pred vozilom in tehnologijo za ohranjanje voznega pasu (Lane Keeping Aid).

Priznanja Euro NCAP Advanced potrjujejo varnostne inovacije na najvišji ravni,” je povedal Michiel van Ratingen, generalni sekretar organizacije Euro NCAP. “Ford je dokazal svojo zavezo, da bo z naprednimi varnostnimi funkcijami opremil široko paleto vozil, zato si je resnično zaslužil vsa priznanja.

Varnost je v samem središču vseh naših ukrepov. Pet zvezdic, ki sta jih prejela nova kuga in fiesta, dokazuje izjemno varnost naših vozil,” je povedal Stuart Southgate, direktor urada za avtomobilsko varnost pri Fordu Evropa. “Fordovi inženirji si z vsemi močmi prizadevajo, da bi lahko bili vozniki, njihovi družinski člani in prijatelji med vožnjo z našimi vozili kar se da brezskrbni.


Aleksander Praper