Ford je v Evropi izdelal že milijon focusov nove generacije

Petek, 10 Januar 2014

Ford Evropa je pred kratkim izdelal milijontega forda focusa trenutne generacije. Ta priljubljeni model srednje velikosti je postal najbolje prodajano vozilo na svetu. Milijonti focus je kombilimuzina s petimi vrati in 1,0-litrskim motorjem EcoBoost, izdelali pa so ga v Saarlouisu v Nemčiji. Ford focuse za ruski trg izdeluje tudi v tovarni Ford Sollers blizu Sankt Peterburga.

Fordove analize najnovejših podatkov podjetja Polk o globalnih registracijah vozil v prvi polovici leta 2013 kažejo, da je novi focus, ki je v Evropi naprodaj od leta 2010, najbolje prodajan avtomobilski model po vsem svetu. Ford je focusa predstavil leta 1998. Od takrat so prodali skoraj 6,9 milijona teh modelov v Evropi in 12 milijonov po vsem svetu.

Ford za ta mesec načrtuje tudi uvedbo nove različice focusa z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost, 'Mednarodnim motorjem leta' za leto 2012 in 2013, ki bo prvi družinski avto z bencinskim pogonom v Evropi z izpusti CO2 99 g/km.

Focus je odličen družinski avto, ki z vožnjo in vsestranskostjo navdušuje široko paleto kupcev,” je povedala Barb Samardzich, vodja poslovanja pri Fordu Evropa. “Lani smo pestro paleto Focusov, v kateri je tudi focus ST z 250 KM, dopolnili še s focusom electric, ki deluje brez emisijFocusovi uporabniki so nam potrdili, da izjemno cenijo Fordove pametne tehnologije in uživajo v varnosti, športnosti, oblikovanju in udobju svojega avta."

Focus je na voljo z naprednimi tehnologijami, na primer z aktivno pomočjo pri parkiranju ter z aktivnim preprečevanjem trčenja pri nizkih hitrostih. V primeru nezgode Ford SYNC potnike v vozilu neposredno poveže z lokalno reševalno službo.


Aleksander Praper