Ford je že 21 let uradni partner Lige prvakov UEFA

Sreda, 29 Maj 2013

Ford Evropa praznuje 21 let uradnega partnerstva Lige prvakov UEFA z doslej najizrazitejšim nastopom na štiridnevnem nogometnem prazniku Festival prvakov UEFA, glavne zvezde pa so bili nova ford kuga, nova ford fiesta ST in posebni gost, voznik Ken Block.

Nova kuga je bila na varnostnih in oglasnih ogradah stadionov prisotna na vseh tekmah po Evropi, ki so vodile do velikega finala Lige prvakov UEFA, prav tako pa je bila zvezda Fordove nagradne igre ‘Zapeljite se na Wembley’. ‘Zapeljite se na Wembley’ (Drive to Wembley) je največja nagradna igra, s katero je lahko 360 sodelujočih iz 27 evropskih držav osvojilo vstopnice za finale Lige prvakov UEFA, v katerem so si lahko ogledali tekmo med nemškima nogometnima velikanoma, kluboma FC Bayern München in BV Borussia Dortmund.

Nogometni navdušenci so lahko obiskali Festival prvakov UEFA, ki je do nedelje, 26. maja, potekal v Olympic Parku v londonskem predelu Stratford. V spremstvu Fordovih predstavnikov so se lahko podali na preizkusno vožnjo z novo kugo. Množico je zabavala tudi Fordova nova fiesta ST, oboževalci pa so še posebej težko čakali na štiri adrenalina polne prikaze vožnje, ko je za volan sedel posebni gost, voznik Ken Block.

Še nikoli nismo bili na Festivalu prvakov prisotni v takšni meri, tokrat pa smo se odločili, da poskrbimo za ustrezen zaključek naše rekordne nagradne igre s podelitvijo vstopnic za finalno tekmo Lige prvakov UEFA,” je pred finalom povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Tako kot bo finale Lige prvakov UEFA prikazal najboljši evropski nogomet, bo na Festivalu prvakov na ogled nekaj najboljših tehnologij izjemne palete Fordovih vozil.”

Ford je uradni partner Lige prvakov UEFA z najdaljšim stažem, saj prvenstvo podpira že od prve sezone v letih 1992-1993. Na 20 finalnih tekmah Lige prvakov, na katerih je bil Ford navzoč kot sponzor, je zmagalo 13 različnih moštev iz sedmih držav, tekme pa je obiskalo več kot 1,3 milijona nogometnih navdušencev. Kot uradni dobavitelj vozil je Ford za uporabo v tej sezoni Lige prvakov zagotovil več kot 900 svojih vozil.

Ford Evropa bo med finalom Lige prvakov UEFA začel tudi novo kampanjo, s katero bo poudaril paleto izjemnih tehnologij, ki so na voljo s Fordovimi modeli, in milijone gledalcev povabil k obisku posebne nove spletne strani na naslovu www.ford.com z obilico zanimivih videoposnetkov in informacij o Fordovih tehnologijah.

 
Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper