Ford mondeo poslej varčnejši in cenejši

Petek, 26 April 2013

Ford je napovedal izboljšane različice Mondea, pri katerih bodo izpusti CO2 zmanjšani za do osem odstotkov, obenem pa bodo navduševali z manjšo porabo goriva, bogatejšo paleto opreme in zelo konkurenčnimi cenami.

Ford je izboljšal nastavitve mondeovega 2,0-litrskega dizelskega motorja Duratorq in z optimizacijo aerodinamike dosegel izpuste CO2 119 g/km pri limuzini in 120 g/km pri karavanu – izpusti bodo torej manjši za do 10 g/km. Ker je ta motor na voljo z zmogljivostjo do 163 KM, bo mondeo zagotovil več moči od vseh ključnih tekmecev z izpusti pod 120 g/km. Poraba goriva je s 4,9 l/100 km zmanjšana na 4,6 l/100 km. Zmanjšanje bo kupcem mondea omogočilo znatne prihranke v številnih evropskih državah, z manjšim davkom za vozila z izpusti CO2 120 g/km ali manj.

Ford je napovedal tudi izboljšano paleto opreme, ki se bo razlikovala glede na trg, obenem pa bodo v celotni ponudbi različic poskrbeli za konkurenčne cene:

  • Različica Poslovni paket Trend je na voljo s 16'' in 17'' platišči iz lahke zlitine in vključuje Sony avdio sistem, Bluetooth vmesnk z USB vtičnico, tempomat ter tipala za pomoč pri parkiranju.
  • Paket opreme TitaniumX je sestavljen na novo in poslej vključuje Windsor usnjene prevleke za minimalno doplačilo, gumb za zagon vozila Ford Power ter preostale lastnosti, ki povečujejo udobje in dodajo razkošno noto vozila.

Ponudba serijske opreme, ki glede na trg vključuje različno paketno ponudbo zagotavlja izjemno vrednost vozila,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Uporabniki bodo lahko izkoristili moč za suvereno vožnjo in morebitne davčne prihranke zaradi manjših izpustov,” je povedala Barb Samardzich, podpredsednica za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa.

V svoji 20-letni zgodovini je mondeo navduševal z do okolja prijaznimi tehnologijami, prav tako je bil marsikje izbran kot najboljši poslovni ali družinski avto. Ford mondeo uporabnikom nudi tudi bogato paleto dovršenih funkcij, kot sta opozorilo za oviro pred vozilom in opozorilo za ohranjanje voznega pasu – dve izmed sedmih Fordovih tehnologij, ki so prejele priznanje Euro NCAP Advanced – na voljo pa so tudi prilagodljivi tempomat, sistem za nadzor mrtvih kotov, sistem prilagodljivih dinamičnih žarometov, pomoč pri speljevanju na strmini in tehnologija za samodejno upravljanje dolgih luči.

O tega tedna dalje lahko torej že naročite posodobljenega mondea. Cena osnovnega modela 1,6 Ti-VCT Ambiente pa znaša le 15.220 €, dizel 1,6 TDCi, z enako opremo, pa je 2780 evrov dražji. Iz ponudbe močnejših/dražjih izvedb velja še posebej izpostaviti popolnoma opremljenega karavana 2,0 TDCi (163 KM), z opremo Titanium S, katerega ceno so zmanjšali na 26.110 €.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper