Ford na razstavi gospodarskih vozil v Celju

Petek, 11 April 2008

Sejem, ki je namenjen poklicnim prevoznikom in vsem ostalim, ki za opravljanje svoje dejavnosti potrebujejo gospodarska vozila, je odlična priložnost, da se podrobneje seznanijo s Fordovim programom gospodarskih vozil.

Slogan »Zaposleni za nedoločen čas«, kar najbolje ponazori odlično izbiro Fordovih gospodarskih vozil. Dolgoletne izkušnje, najvišje prejete nagrade, pripravljenost na vse vrste dela, popolna prilagodljivost uporabnikovim potrebam, vzdržljivost, varčnost in zanesljivost so le nekatere kvalitete Fordovih gospodarskih modelov, ki bodo prepričale nove kupce.

Modelna linija Ford Transit je v vseh izvedenkah serijsko opremljena z ABS in ESP. Z novim modelnim letom (oznaka 2008.75) pa razširjena standardizirana serijska  dodatna oprema modelno linijo še bolj približa k udobju, ki smo ga vajeni iz segmenta osebnih avtomobilov. Vse različice tako poleg dosedanje bogate opreme vključujejo električni pomik prednjih stekel, AM/FM radio s predvajalnikom CD plošč, daljinsko centralno dvojno zaklepanje in filter za vodo v gorivu s senzorjem.

Novost v ponudbi so Transit Furgoni in Transit Šasije s kabino oziroma z dvojno kabino z največjo dovoljeno maso vozila 4600 kg, ki lahko prepelje do 2307 kg oziroma 2484 kg tovora. Kupci lahko izbirajo med vozili s prednjim in zadnjim pogonom. Na voljo je kar 7 različnih motorjev, med njimi tudi najmočnejši motor v segmentu 3.2TDCi 147kW (200KM), 3 višine strehe, 3 medosne razdalje, 4 dolžine in skupaj kar preko 300 različnih izvedenk modelov.

Ko govorimo o vzdržljivosti mislimo na servisne intervale na 25.000 km/1 leto ali 50.000 km/2 leti (2.4 TDCi 103kW (140KM) ter 3.2 TDCi 147kW (200KM)). Ob tem pa je vključena tudi 8 letna garancija na prerjavenje in 2 letna splošna garancija.

Ford Ranger je na voljo z novim, 3.0-litrskim TDCi motorjem s 115kW (156KM) v kombinaciji z ročnim 5-stopenjskim menjalnikom ali avtomatskim 5-stopenjskim menjalnikom. Pred kratkim predstavljen nivo opreme Wildtrak pa je Rangerju dodal tudi bolj športen značaj.

Prodaja gospodarskih vozil Ford poteka v skladu s plani. V drugi polovici leta načrtujemo hitrejšo rast prodaje gospodarskih vozil, predvsem v povezavi s povečanjem proizvodnih zmogljivosti za model Ford Transit. Tako je bilo v letu 2007  prodanih 296 vozil Ford Transit, kar pomeni 83-odstotno rast v segmentu, ki je večji za 23,4 odstotka in 117 vozil Ford Ranger, kar pomeni 255 odstotno rast v segmentu, ki se je povečal za 56 odstotkov.

Gospodarska vozila Ford se zaradi kvalitetne izdelave in vzdržljivosti lahko pohvalijo z visoko vrednostjo pri ponovni prodaji. Od sodobnih motorjev lahko uporabniki pričakujejo izjemno odzivnost ter majhno porabo goriva, zaradi načina konstrukcije pa enostavno vzdrževanje, dolgo življenjsko dobo (do 400.000 km) in enostavno menjavo delov, kar se odraža v dolgih servisnih intervalih.

 

Summit Motors