Ford na vrhu 'Najboljših globalnih zelenih znamk'

Ponedeljek, 30 Junij 2014

Družba Ford Motor Company je prejela priznanje za svojo zavezanost trajnostnemu razvoju, saj je osvojila prvo mesto na seznamu '50 najboljših globalnih zelenih znamk v letu 2014' svetovalnega podjetja Interbrand. Uspelo ji je premagati lanskega zmagovalca, prav tako avtomobilskega proizvajalca Toyoto, in korporacijske velikane, kot so Johnson & Johnson, Coca-Cola in Microsoft.

Fordu je vodilno mesto pripadlo zaradi naprednega, do okolja odgovornega in trajnostnega pristopa k proizvodnji, preglednosti poslovnih postopkov in objavljanja informacij še posebej s področja proizvodnje. K vzponu na vrh so prispevali tudi Fordova osredotočenost na varovanje vode, poudarjena v nedavno objavljenem 15. letnem Fordovem poročilu o trajnosti, zmanjšanje odpadnih snovi in prizadevanja za do okolja prijazno gradnjo.

Počaščeni smo, da smo št. 1 med najboljšimi globalnimi znamkami v letu 2014,” je povedal Robert Brown, podpredsednik za inženiring na področjih trajnosti, okolja in varnosti. “Pri Fordu za svoje stranke razvijamo najboljše izdelke na trgu, povsod po svetu pa jih izdelujemo kar se da prijazno do okolja. Ta uvrstitev potrjuje naša prizadevanja tudi v očeh uporabnikov.

Pri sestavljanju seznama 50 najboljših globalnih zelenih znamk pri Interbrandu vsako leto začnejo s 100 blagovnimi znamkami, ki jih uvrstijo v letno poročilo 'Najboljše globalne znamke'. Znamke na tem letnem seznamu so prisotne po vsem svetu in s svojimi izdelki in storitvami predstavljajo posebno vrednost za uporabnike. Interbrand nato izvede obsežno raziskavo med potrošniki, s katero zajame zaznavanje javnosti o trajnostnih ali okoljskih praksah posameznih znamk in jih primerja s podatki o okoljskem in trajnostnem delovanju, ki jih zbira in analizira Deloitte Consulting LLP.

"V zadnjih nekaj letih se je Ford izkazal kot vodilni na področju trajnosti," pravi Jez Frampton, globalni izvršni direktor podjetja Interbrand. "Trajnost je povsem vgrajena v Fordovo splošno poslovno strategijo. Tako lahko podjetje hitro ugotovi in usmerja vpliv na okolje in družbo v vsakem delu svojega poslovanja. Ključnega pomena za dolgotrajno izboljšanje poslovanja in vrednost znamke so nadaljnje naložbe v alternativne vire energije in tehnologije za zmanjšanje porabe goriva ter izobraževanje uporabnikov o prednostih, ki jih takšne naložbe prinašajo."


Za ogled celotnega seznama "50 najboljših globalnih zelenih znamk" v letu 2014 kliknite tukaj.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper