Ford napoveduje številne novosti za leto 2015

Sreda, 14 Januar 2015

Ford Evropa napoveduje, da bo, zaradi številnih novosti, leto 2015 eno najbolj živahnih doslej. Za leto 2015 so pri Fordu potrdili, da bodo v prodajnih salonih na voljo novi ford galaxy, novi S-max, novi mondeo, prenovljena C-max in grand C-max, hibridna C-max energi ter mondeo hybrid in konec leta tudi veliki SUV Edge. Prenovljeni focus bo prvič uvedel tudi izvedbo ST z dizelskim motorjem. Ford letos premierno uvaja tudi vrhunsko linijo Vignale ter pričenja z evropsko prodajo novega mustanga. Sledile bodo prenovljene različice modelov EcoSport, Ranger, Transit Connect in Tourneo Connect.

Linija Vignale

Ford bo pri izbranih trgovcih v Evropi ponudil vrhunsko linijo Vignale, v kateri bo kupcem najprej na voljo mondeo vignale, sledil pa bo S-max vignale. V novi program prodajno-servisnih centrov "FordStores", ki ga uvajajo v Evropi, bo vključen tudi posebej oblikovan salon Vignale Lounge. Med posebej prikrojenimi storitvami, za modele iz linije Vignale, bosta brezplačen prevzem vozila za servisiranje na domačem ali službenem naslovu in dostava na kraj prevzema, čas servisiranja pa bo prilagojen strankinim željam. Za vozila Vignale bo zadolžen poseben strežnik, ki bo skrbel za pozorno ravnanje z vozilom in ga bo lastniku predal očiščenega zunaj in znotraj, zagotovljeno pa bo tudi voskanje karoserije.
 

Fordov športni program

Po več kot 50 letih bo v Evropi prvič na voljo povsem novi ford mustang, ki bo na izbiro z 2,3-litrskim turbo štirivaljnikom ali 5-litrskim V8 motorjem. V začetku leta 2015 bo v Fordovih prodajnih salonih naprodaj tudi novi focus ST v kombilimuzinski in karavanski izvedbi. Prvič bo na voljo z zmogljivim, varčnim, okolju prijaznim dizelskim motorjem. Prejšnji mesec pa je Ford potrdil, da bodo v prodajni program uvrstili tudi povsem novo različico focusa RS.


 

Enoprostorci

Družinsko ponudbo bo spomladi obogatil novi S-max, sledila bosta prenovljena C-max in grand C-max. Prvi bo dobil tudi posebej varčno izvedbo Energi – najvarčnejši Fordov avtomobil z bencinskim pogonom v Evropi. Paleti se bo pridružila še peta generacija sedemsedežnega modela Galaxy.


 

Športni terenci (SUV-ji)

Poleg nove kuge je lani Ford predstavil še novi kompaktni SUV EcoSport, ki bo letos doživel nekaj izboljšav. Letos se bo začela tudi proizvodnja Fordovega večjega SUV-ja Edge, ki bo prvič na voljo v Evropi.
 

Povsem novi Mondeo

Ford bo dopolnil ponudbo različic novega mondea s hibridno različico. Mondea bo prvič lahko poganjal tudi motor 1,0 EcoBoost. Med pogonskimi sklopi bo Ford uvedel tudi inteligentni štirikolesni pogon in nov 2-litrski dizelski motor TDCi z 210 KM in dvojnim zaporednim turbopolnilnikom.


 

Nove tehnologije

Kupcem povsem novega mondea in S-maxa bodo letos na voljo tudi naslednje inovativne tehnologije

  • Inteligentni štirikolesni pogon, ki meri oprijem med pnevmatikami in cestiščem vsakih 16 milisekund in lahko prilagodi porazdelitev moči posameznim kolesom v 100 milisekundah.
  • Pomoč pri preprečevanju trčenja z zaznavanjem pešcev na cesti pred vozilom zazna osebe, ki mu bodo morebiti prečkale pot, in samodejno zavira, če se voznik ne odzove na opozorila.
  • Aktivna pomoč pri parkiranju s tehnologijo za pravokotno parkiranje zazna primerno parkirno mesto in vozilo bočno ali pravokotno prostoročno vzvratno usmeri vanj; ta tehnologija je prvič na voljo z novim Fordom Focusom.
  • S-max bo uvedel tudi Fordovo prilagodljivo krmiljenje, ki glede na hitrost stalno spreminja razmerje med voznikovim obračanjem volana – številom zasukov – in obračanjem sprednjih koles. V svojem segmentu bo kot prvi opremljen tudi s sprednjo kamero s prikaznim kotom 180 stopinj.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper