Ford odpira nova delovna mesta

Četrtek, 18 November 2010
Priprave na proizvodnjo novega forda focusa so v polnem teku, tako v Saaroluisu v Nemčiji, kot tudi v Fordovi tovarni Michigan v ZDA. S 6.500 zaposlenimi in novo investicijo v nadaljnji razvoj in modernizacijo obstoječih linij, ki je znašala preko 3 milijarde evrov, postavlja Ford tovarno Saarlouis v vrh avtomobilske industrije v evropskem prostoru.



Razvit v Evropi, naprodaj na 120 trgih po vsem svetu, z 80 odstotki enakih komponent, postaja novi Ford Focus ključen model uveljavljene strategije One Ford. Focus je del nove globalne palete vozil segmenta C, katerega letna proizvodnja bo do leta 2012 dosegla dva milijona vozil. Sredi novembra bo skoraj 500 delavcev, ki so trenutno zaposleni preko agencije, dobilo stalne pogodbe za delo v Fordovi tovarni Saarlouis.

Tovarna Saarlouis, ki letos praznuje 40. obletnico obstoja, bo edina evropska tovarna, ki bo izdelovala novi Ford Focus v treh karoserijskih izvedenkah: štiri, pet in karavan izvedbi. Tovarna Michigan se bo skoncentrirala na štiri in pet vratni model. V letu 2011 se bo proizvodnja razširila tudi v St. Petersburg, kjer bodo prav tako izdelovali štiri in pet vratne izvedenke.