Ford osvojil je osvojil naziv ‘Najbolj inovativna velikoserijska znamka 2015’

Ponedeljek, 04 Maj 2015

Družba Ford Motor Company je z varnostnimi in delno avtonomnimi tehnologijami za pomoč vozniku na deseti letni podelitvi nagrad AutomotiveINNOVATIONS osvojila naziv ‘Najbolj inovativna velikoserijska znamka 2015’.

Inštitut Centre of Automotive Management, s sedežem v Nemčiji, je po pregledu inovacij 18 globalnih avtomobilskih skupin, ki predstavljajo 53 znamk, Fordu podelil naziv zmagovalca v kategoriji. V svojem razredu je zmagal tudi prenovljeni ford focus, novi mondeo pa se je uvrstil med najboljše tri v segmentu.

Ford je osvojil zmago z varnostnimi tehnologijami in sistemi za pomoč vozniku, med katerimi sta tudi aktivni parkirni pomočnik, ki vozniku pomaga bočno ali vzvratno parkirati med druga vozila, in tehnologija za preprečevanje trčenja s samodejnim zaviranjem Active City Stop, ki deluje do hitrosti 50 km/h.

Centre of Automotive Management je neodvisni inštitut za raziskave na področju avtomobilizma in mobilnosti ter strateško svetovanje Visoke strokovne šole za uporabne znanosti v Bergisch Gladbachu, v Nemčiji. Nagrade AutomotiveINNOVATIONS so priznanje za pomembne inovacije v avtomobilskem inženiringu. Žirija, ki jo vodi direktor centra prof. dr. Stefan Bratzel, je v sodelovanju z družbo PricewaterhouseCoopers AG poročala, da je bilo med prijavljenimi inovacijami skoraj 300 sistemov za pomoč vozniku.

AutomotiveINNOVATIONS ugotavljajo prihodnje trende v avtomobilski panogi na osnovi več kot 1200 tehničnih inovacij,” je povedal Bratzel. “Podelitev naziva ‘Najbolj inovativni velikoserijski proizvajalec’ dokazuje inovativno moč Fordove znamke. Focus in mondeo sta številne inovacije že uvedla v proizvodnjo.

Po sporočilu za javnost povzel: Peter Mavrič