Ford širi ponudbo motorjev in opreme za mondeo, s-max in galaxy

Petek, 15 Februar 2008

Kupci modelov Ford Mondeo, S-MAX in Galaxy imajo s predstavitvijo novega visoko zmogljivega 2.2 litrskega dizelskega motorja ter športnih verzij popularne serije ‘Titanium’ še večjo izbiro pogonov in serij.

Da bi dosegli še večjo zmogljivost je bil razvit nov 2.2 litrski Duratorq TDCi dizelski motor, ki predstavlja največji in najmočnejši motor, ki je na voljo med Fordovimi evropskimi osebnimi avtomobili. Doseže največji navor 400 Nm pri 1750 o/ min s funkcijo začasnega povečanja navora »overboost« pa 420 Nm, kar omogoča hitro in zanesljivo prehitevanje. Največjo moč 175 KM razvije že pri 3500 o/min.

Motor je rezultat skupnega tehnološkega razvoja Forda in PSA Peugeot Citroën in je plod dolgoletnega sodelovanja pri razvoju dizelskih motorjev med obema družbama. Pri Fordu je bil motor posebej naravnan tako, da nudi kar največjo učinkovitost, mirnost in mehkobo delovanja v največjih in najbolj luksuznih modelih – novem Mondeu, Galaxyu in S-MAXu.

»Izjemna kakovost in zanesljivost sta, ko govorimo o naših pogonih, že sprejeto dejstvo in ta motor ni nobena izjema«, je razložil Nick Fitzgerald, glavni programski inženir za velike in luksuzne izdelke pri Ford Evropa. »Moč in razpoložljivi navor sta ekvivalentna mnogo večjim bencinskim motorjem, toda pri dizlih to pomeni veliko boljšo ekonomičnost pri porabi goriva.«

Nova športna serija Titanium S za Mondeo in S-MAX

Paleti ponudbe Mondea in S-MAX sta se s predstavitvijo novega športnega modela Titanium S razširili. Dodani so bili novi elementi in odlike, ki so bili osnovani na izvedenkah Titanium in ki obema avtomobiloma prinaša še več stila in zelo športen značaj.

»Odlike in pa stilski dodatki serije ‘Titanium’ se odlično dopolnjujejo s filozofijo kinetičnega oblikovanja pri obeh vozilih in ker 50 odstotkov strank naroča to serijo, potem vemo, da gre za uspeh,« meni Adams. »Pri novem Titanium S smo dodali še več očitnih stilskih elementov in odlik, ter tako izdelali novo individualno izpeljanko serije.«

Serija Titanium S je na voljo pri novem petvratnem in karavanskem Mondeu, poleg tega pa še pri S-MAXu.

Stilski komplet za celotno karoserijo daje vozilu poseben in športen izgled. Poudarjeni pragovi, zadnji spojler ter spremenjeni prednji in zadnji odbijač so standardne lastnosti pri S-MAXu in Mondeu.

Prednja trapezoidna maska na odbijaču je nižja in obrobljena z obrobo v srebrni ali antracitni barvi, odvisno od barve karoserije. Zgornja in spodnja trapezoidna maska Mondea Titanum S imata obliko satovja, kar omogoča razlikovanje med serijami. Novi komplet za sprednji meglenki pri Mondeo Titanium S modelih ima okvirja v kontrastnih odtenkih. Zadnji odbijač, ki je v barvi karoserije, ima integriran difuzor v kontrastnih odtenkih, ki obrobljajo zadnji del izpušne cevi.

 

Summit Motors