Ford spet na vrhu pri prodaji gospodarskih vozil v Evropi

Torek, 14 Oktober 2014

Ford je septembra prvič po marcu leta 2009 postal najbolje prodajana znamka gospodarskih vozil v Evropi ter dosegel najuspešnejšo mesečno prodajo in največji delež v več kot dveh desetletjih. Prodaja Fordovih gospodarskih vozil se je povečala za 42 odstotkov, tržni delež Fordovih gospodarskih vozil pa za 3,3 odstotne točke

Prodaja Fordovih gospodarskih vozil se je v septembru povečala na več kot 28.200 – rast za osupljivih 42 odstotkov v primerjavi z istim mesecem pred enim letom –, tržni delež med gospodarskimi vozili pa se je povečal za 3,3 odstotne točke na 14,9 odstotka.

September je bil odličen mesec glede prodaje in deleža naših gospodarskih vozil v Evropi,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve Forda Evropa. “Potrdil je vse večjo uspešnost našega dvoletnega programa uvajanja povsem nove in razširjene palete Fordovih gospodarskih vozil v Evropi – ta načrt smo uspešno dokončali z uvedbo modelov Transit in Transit Courier v letošnjem letu.

Družina gospodarskih vozil Transit – vključno z modeli Transit, Transit Custom, Transit Connect in Transit Courier – je dosegla največjo mesečno prodajo različic Transita po letu 1993. Najboljšo prodajo, od uvedbe modela leta 1993, je z 2800 prodanimi vozili v septembru dosegel tudi pickup Ford Ranger – prodaja je bila kar dvakrat večja kot septembra lani, letos pa so prodali že 15.000 rangerjev oziroma 36 odstotkov več kot v enakem obdobju lanskega leta.

Letos je Ford prodal več kot 165.000 gospodarskih vozil, kar znaša 16,7 odstotka več kot lani, tržni delež Fordovih gospodarskih vozil pa se je povečal za 0,9 odstotka na 11,3 odstotka – najvišji tržni delež po letu 1997.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Peter Mavrič