Ford USB Music Box - za forde brez USB priklopa

Petek, 23 December 2011
Fordov paket USB Music Box je del dodatne opreme, ki voznikom vozil brez tovarniško vgrajene vtičnice USB omogoča, da na zvočni sistem v vozilu priklopijo poljubno pomnilniško napravo USB. Posnetke in albume je možno izbirati s pomočjo krmilnikov na volanu. Možno je polnjenje priklopljenih naprav, na primer mobilnih telefonov in MP3-predvajalnikov.



Kot lahko potrdi vsak voznik, ki je na dolgih vožnjah nenehno zamenjeval radijske postaje, smo pogosto zadovoljni samo z lastno glasbeno zbirko. A če vaše vozilo ni opremljeno s tovarniško vgrajeno vtičnico USB, je lahko priklop MP3-predvajalnika povezan z zmešnjavo kablov, zvokom slabše kakovosti in brez možnosti uporabe daljinskega upravljanja. Na srečo je Ford zdaj ponudil pripomoček za naknadno vgradnjo, ki zagotavlja učinkovito rešitev – USB Music Box.

USB Music Box, ki je na voljo pri pooblaščenih evropskih trgovcih, vozniku in sopotnikom omogoča priklop MP3-predvajalnika ali druge pomnilniške naprave USB na zvočni sistem v vozilu in poslušanje glasbe po lastnem izboru z vrhunsko kakovostjo zvoka.

Axel Wilke, direktor personalizacije vozil pri Fordovem oddelku storitev za stranke v Evropi, je pojasnil: “Veliko naših novejših modelov je že serijsko opremljenih z vtičnico USB, a zdaj je ta možnost na voljo tudi voznikom starejših vozil. USB Music Box omogoča priklop poljubne pomnilniške naprave USB in poskrbi za odličen zvok, ki je brez težav primerljiv s kakovostjo zvoka radijskega sprejemnika – obenem pa omogoča preskakovanje med posnetki in albumi s krmilniki na volanu. Zagotovljeno je tudi električno napajanje naprave!”

USB Music Box je opremljen z vtičnico USB, ki je lahko skrita pred pogledi, saj je lahko nameščena tudi v predalu pred sovoznikom, v sredinski konzoli ali v naslonjalu za roke. Nanjo je možno priklopiti poljubno pomnilniško napravo USB, na primer mobilni telefon, MP3-predvajalnik ali USB-ključek. Na napravi shranjeni posnetki se nato predvajajo prek kanala AUX zvočnega sistema v vozilu. Pesmi, albume in mape je možno izbirati s krmilniki na volanu, med priklopom pa se mobilni telefoni, MP3-predvajalniki in kamere samodejno polnijo.

Preprosta napeljava s sistemom “priklopi in poženi” omogoča, da je naprava vgrajena in pripravljena za predvajanje vaših najljubših posnetkov v manj kot eni uri.

Specifikacije:
Paket USB Music Box je združljiv z vsemi Fordovimi zvočnimi in navigacijskimi sistemi s tipko AUX v naslednjih modelih:

  • Fiesta - 2006–2008
  • Fusion - od 2006
  • Focus - 2004–2011
  • C-MAX - 2003–2010
  • Kuga
  • Mondeo - od 2004
  • S-MAX
  • Galaxy - od 2006
  • Transit Connect - od 2006
  • Transit - od 2006