Ford v avgustu

Sobota, 18 September 2010
Ford ostaja druga najuspešnejša evropska avtomobilska blagovna znamka letošnjega leta in še najprej ostaja vodilna avtomobilska blagovna znamka v Veliki Britaniji, na Danskem, Madžarskem, Irskem in v Turčiji. Hkrati je Ford letos vodilni uvoznik v Italiji in na Češkem.  Vse to Ford dosega ne glede na to, da že peti mesec zaporedno zaznava upad na celotnem evropskem trgu in nadaljevanju politike velikih popustov pri številnih konkurentih.



»Ford je eden izmed najmočnejših akterjev v evropski avtomobilski industriji, z zaslužkom 429 milijonov $ v prvi polovici leta,« je dejal Ingvar Sviggum, podpredsednik za marketing, prodajo in poprodajo pri Ford Evropa. »Vsekakor pa Evropa postaja vedno težji trg za prodajo, kot posledica negotovega okolja in politike dajanja večjih popustov številnih konkurenotv, ki slabijo ugled blagovne znamke.

Pri Fordu na nastalo situacijo na trgu gledamo kot izziv in ne kot na oviro, zato v teh priložnostih vidimo številne priložnosti. V prihodnje bomo s pravimi rešitvami za stranke, zaposlene in delničarje gradili našo uspešno strategijo vrhunskih produktov, kjer bomo iskali pravo ravnotežje med dohodki, prodajo in tržnimi izdatki,« je še dodal Sviggum.

Avgust je peti zaporedni mesec nižje prodaje v novi evropski avtomobilski industriji. Fordova prodaja s 60.300 novimi vozili na glavnih 19 trgih, je bila za 12.200 nižja od avgusta 2009. Tržni delež na teh trgih je znašal 7.5 odstotka, kar je za 0.6 odstotne točke nižje od lanskega avgusta, še vedno pa je to drugi najvišji rezultat v avgustu od leta 2006.

Fiesta ostaja Fordov najuspešnejši prodajni model s 282.900 prodanimi vozili v prvih osmih mesecih 2010. Od predstavitve oktobra 2008 je bilo prodanih preko 940.000 Fiest po vsem svetu, od tega v Evropi 810.000.