Ford v Parizu

Sreda, 15 September 2010

Na avtomobilskem salonu v Parizu bo Ford prvič skupaj predstavil celotno družino novega focusa, med drugim tudi novega focusa ST. Na razstavišču bodo predstavili tudi prenovljenega mondea v izvedbi ECOnetic, novega C-maxa in grand C-maxa, pljug-in hibridno izvedbo C-maxa ter okolju prijazne tehnologije

Ford focus
Preden se bo prodaja uradno pričela, v začetku prihodnjega leta, Ford javnosti predstavlja celotno družino novega Focusa. Skladno s strategijo ONE Ford, bo novi focus globalni avtomobil, ki se bo prodajal v več kot 120 državah, s preko 80-odsotkov skupnih delov. Ta skupna platforma se bo uporabila na desetih vozilih in Fordu omogočila, da jih bo v letu 2012 letno prodal preko 2 milijona!

Na vrhu prodajne palete bo (do prihoda modela RS) kraljeval novi ST, ki pa ne bo več imel 2,5-litrskega Volvovega turbo-petvaljnika, ampak bo skušal za vrhunski zvok nadoknaditi s tehnološko svežim 2-litrskim turbomotorjem EcoBoost, ki bo pridelal kar 250 KM. Gre ponovno za prvi model, ki je razvit pod globalno strategijo Ford Performance Vehicles. V prodajne salone bo zapeljal leta 2012.

Prenovljneni mondeo in novi C-max

Ford bo v Parizu razstavil tudi prenovljenega mondea, ki je premoiero doživel na nedavnem salonu v Moskvi. V Parizu bodo prvič pokazali izvedbo ECOnetic. Družbo mu bosta delala nova C-max in grand C-max, ki sta prvi vozili na novi Fordovi C platformi. Njuna prodaja se bo pričela prihodnje leto.

Zniževanje porabe in emisij
Ford bo na razstavišču poudarjal svojo zavezanost k zniževanju emisij, zato bodo mondeu ECOnetic doddali še model Ka s sistemom Start-Stop. Predstavljali pa bodo tehnologije Eco mode in Smart regenerative charging. Downsizing se nadaljuje z menjavo motorjev večjih prostornin z manjšimi turbomotorji, kar naj bi pomagalo k cilju, da bi med letoma 2006 in 2020 dosegli 30-odstotno zmanjšanje CO2 emisij. Svojo električno prihodnost bodo prikazovali na modelu C-max PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), ki ga bodo izdelovali v španski Valenciji in pričeli prodajati leta 2013.