Ford z akcijo Junaki gredo dlje podpira mlade športnike

Sreda, 30 November 2016

Pred nadaljevanjem svetovnega pokala v Evropi se je moška ekipa tehničnih in hitrih disciplin pridružila predstavitvi akcije Junaki gredo dlje, ki je z namenom podpiranja mladih perspektivnih športnikov nastala v sodelovanju znamke Ford in Smučarske zveze Slovenije.

Tako pri Fordu kot pri SZS se zavedajo, da se velike zgodbe ne začnejo niti na velikih skakalnicah niti na dolgih blestečih progah svetovnega pokala. Začnejo se na kratkih strminah in odmaknjenih smučiščih ter skakalnicah po celem svetu, na katerih upi slovenskega zimskega športa razvijajo svoje potenciale. Pri razvoju prihodnjih zimskih junakov štejejo osvojeni milimetri, sekunde in pogosto tudi evri.

Za mlade in zagnane športnike so največji navdih njihovi starejši vzorniki. Pri Fordu, ki je zlati sponzor SZS in dolgoletni podpornik slovenskega zimskega športa, so na tem želeli zgraditi zgodbo, ki bo v navdih tudi tistim, ki že posegajo po najvišjih rezultatih. V sodelovanju s SZS so tako razvili družbeno odgovoren projekt Junaki gredo dlje, v katerem bodo šli junaki za junake ne samo dlje, ampak tudi hitreje in še bolje. Namreč: za vsako točko v svetovnem pokalu, s katero bodo slovenski alpinci in alpinke ter nordijci in nordijke presegli svoj lanski seštevek, se bo v skladu za štipendiranje mladih zimskih potencialov znašel 1 EUR. Skupen znesek sezone 2016/17 bo nato namenjen dvema izbranima mladima športnikoma – enemu iz alpske reprezentance in enemu iz nordijskega dela – v podporo uresničevanju njunih športnih potencialov.

Ob predstavitvi akcije je mag. David Jurič, generalni direktor Summit motors Ljubljana, dejal: »Ford Slovenija je že peto leto del zgodbe o uspehu slovenskih junakov zime. Veseli nas, da zanesljiva in udobna vozila Ford odlično služijo potrebam nordijskih in alpinskih reprezentanc. Zavedamo pa se, da se bo slovenska smučarska pravljica nadaljevala le, če bomo poskrbeli tudi za mlade talente. Počaščeni in ponosni bomo, ko bo kateri od štipendistov akcije »Junaki gredo dlje« čez nekaj let poskrbel za novo serijo sijajnih rezultatov v svetovnem merilu.«

Joško Križan, direktor Smučarske zveze Slovenije, je dodal: »Vrednote in cilji Forda in Smučarke zveze Slovenije so enaki. Oboji zmeraj stremimo k napredku in gremo dlje. Veseli me, da so naši tekmovlaci in tekmovalke dobro začeli sezono. Prepričan sem, da bomo s skupno akcijo »Junaki gredo dlje« športnike še dodatno spodbudili k dobrim rezultatom. Glede na začetek sezone verjamem, da bo bodo zbrana sredstva visoka.«

Prejemnika štipendije bo po koncu sezone izbrala in javno objavila Smučarska zveza Slovenije na podlagi strokovnih kriterijev.