Ford z največ priznanji Euro NCAP v letu 2012

Sreda, 13 Februar 2013

Ford je za leto 2012 osvojil tri od skupno sedmih priznanj za najboljša vozila v posameznih razredih Euro NCAP. Prehitel je vse druge izdelovalce avtomobilov, med zmagovalce pa so se uvrstili nova kuga, novi transit custom in novi B-max. Hkrati je Ford prejel tudi sedem priznanj Euro NCAP Advanced za varnostne tehnologije.

Novi kuga se je na prvo mesto zavihtel v razredu SUV, transit custom je zmagovalec razreda poslovnih in družinskih kombijev, B-max pa je najvarnejši avto v kategoriji majhnih enoprostorcev.

V letu 2012 so novi modeli B-max, Fiesta, Kuga in Transit Custom prejeli najvišjo oceno s petimi zvezdicami po novem sistemu ocenjevanja s preizkusnimi trčenji Euro NCAP. Modela Ranger in Focus sta tudi ob strožjih zahtevah ocenjevanja v letu 2012 ohranila pet zvezdic, ki sta jih dosegla leta 2011.

Pri Fordu je varnost temeljna vrednota,” je povedal Stuart Southgate, direktor za varnost avtomobilov pri Fordu. “Odlične ocene organizacije Euro NCAP in uvrstitev naših vozil na prva mesta v posameznih razredih zaradi zagotavljanja varnosti predstavljajo priznanje našim oblikovalcem in inženirjem za njihov talent in uresničevanje vrednot.

Lani je Ford postal prvi izdelovalec avtomobilov, ki je skupno prejel sedem različnih priznanj Euro NCAP Advanced za široko paleto tehnologij, s katerimi je opremil različne modele v svoji pestri ponudbi.

Ford je prejel priznanja Advanced za tehnologijo MyKey v novi Fiesti, sistem SYNC s pomočjo v sili v novem B-MAX-u, novi Fiesti, C-MAX-u, Focusu in novi Kugi ter opozorilo za ohranjanje voznega pasu v Transitu Custom. Pred tem je Ford osvojil priznanja Advanced za funkcijo aktivnega preprečevanja naleta v Focusu in novem B-MAX-u ter nadzor zbranosti, opozorilo za ovire pred vozilom in pomoč pri ohranjanju voznega pasu v Focusu.

Michiel van Ratingen, glavni sekretar Euro NCAP, je povedal: “Euro NCAP podeljuje priznanja izdelovalcem, ki v svojih vozilih zagotavljajo visoko raven zaščite potnikom. A danes varnost pomeni več kot samo zaščito potnikov pri trčenju. Z razširitvijo naših preizkusov in ocenjevanja aktivnih varnostnih sistemov želimo vse udeležence v prometu osveščati in jim omogočiti, da izkoristijo prednosti varnih vozil z naprednimi sistemi na kar se da dostopen način ter tako prispevati k zmanjšanju števila prometnih nezgod.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper